FƱszeres grånåtalma magjai savanyítva tålalva

FƱszeres grånåtalma magjai savanyítva

A fƱszeres savanyĂ­tott grĂĄnĂĄtalma magjai egy izgalmas Ă©s kĂŒlönleges kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet a közel-keleti Ă©s mediterrĂĄn konyha inspirĂĄlt. A grĂĄnĂĄtalma termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s savanykĂĄs Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl az ecetes Ă©s fƱszeres elemekkel, Ă­gy kĂŒlönösen jĂłl illik sajtokhoz, salĂĄtĂĄkhoz Ă©s hĂșsĂ©telekhez. A fahĂ©jrĂșd Ă©s a mustĂĄrmag mĂ©lyebb, aromĂĄsabb Ă­zvilĂĄgot ad, mĂ­g a chili pelyhek enyhe csĂ­pƑssĂ©get biztosĂ­tanak. PrĂłbĂĄld ki gazdag zöldsĂ©gsalĂĄtĂĄkban vagy egy fƱszeres sĂŒlt bĂĄrĂĄny kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
75 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Gránátalma magjai
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 5 g Mustármag
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A grĂĄnĂĄtalmĂĄt vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s Ăłvatosan ĂŒtögesd egy kanĂĄllal a hĂ©jĂĄt, hogy a magok könnyen kihulljanak. TĂĄvolĂ­tsd el a fehĂ©r hĂĄrtyĂĄkat.

    A grĂĄnĂĄtalma magok kinyerĂ©sĂ©hez töltsd meg egy nagy tĂĄlat vĂ­zzel. MerĂ­tsd a fĂ©lbevĂĄgott grĂĄnĂĄtalmĂĄt a vĂ­zbe, Ă©s a vĂ­z alatt vĂĄlaszd le a magokat a hĂ©jrĂłl Ă©s a hĂĄrtyĂĄkrĂłl. A magok lesĂŒllyednek, a hĂĄrtyĂĄk pedig feljönnek a vĂ­z tetejĂ©re, Ă­gy könnyen eltĂĄvolĂ­thatod Ƒket.

    2

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A méz mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod. Ha édesebben szereted, adj hozzå többet.

    3

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a grĂĄnĂĄtalma magokat, majd add hozzĂĄ a fahĂ©jrudat, az egĂ©sz fekete borsot, a mustĂĄrmagot Ă©s a chili pelyhet.

    A fƱszereket teheted egy teafilterbe is, Ă­gy könnyebben eltĂĄvolĂ­thatod Ƒket, ha nem szeretnĂ©d, hogy tĂșl intenzĂ­v legyen az Ă­zĂŒk.

    4

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a grĂĄnĂĄtalma magokra, majd finoman nyomkodd meg egy kanĂĄllal, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    Ügyelj arra, hogy a folyadĂ©k teljesen ellepje a magokat, kĂŒlönben penĂ©szedĂ©s alakulhat ki.

    5

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    MinĂ©l tovĂĄbb ĂĄll a hƱtƑben, annĂĄl jobban összeĂ©rnek az Ă­zek, Ă©s annĂĄl finomabb lesz.

    6

    A fƱszeres savanyĂ­tott grĂĄnĂĄtalma magokat hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, sajtok mellĂ© vagy hĂșsĂ©telek dekorĂĄlĂĄsĂĄhoz. HƱtƑben tĂĄrolva 1-2 hĂ©tig elĂĄll.

    A savanyĂ­tott grĂĄnĂĄtalma magok kivĂĄlĂłan feldobjĂĄk a tĂ©li salĂĄtĂĄkat Ă©s ĂŒnnepi fogĂĄsokat.