Fűszeres gránátalmás mártás tálalva

Fűszeres gránátalmás mártás

A fűszeres gránátalmás mártás egy igazi közel-keleti különlegesség, amely egyszerre frissítő és fűszeres. A gránátalma édes-savanyú ízét a méz és a gyömbér meleg fűszeressége tökéletesen kiegészíti. Ez a mártás különösen jól illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár zöldségekhez is. Gyorsan elkészíthető, mégis különleges ízvilágot kölcsönöz az étkezéseknek. A gránátalmamagok frissessége és a mártás krémes textúrája minden ételt különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 ml Gránátalmalé
20 g Méz
10 ml Rizsecet
0.25 tk. Fahéj
5 g Gyömbér (friss, reszelt)
10 g Keményítő
50 ml Víz
20 g Gránátalmamag
0.25 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt a vízzel, hogy csomómentes állagot kapj.

    A keményítőt először kevés hideg vízzel keverd simára, majd öntsd fel a többi vízzel. Így elkerülheted a csomósodást.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a gránátalmalevet, és add hozzá a mézet, a rizsecetet, a fahéjat és a reszelt gyömbért.

    A gyömbért frissen reszelve a legaromásabb, de gyömbérport is használhatsz, ha nincs friss kéznél. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint módosíthatod.

    3

    Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a keményítős keveréket, és főzd lassú tűzön, amíg a mártás besűrűsödik.

    Fontos a folyamatos keverés, különben a keményítő leéghet az edény aljára. A mártás akkor jó, ha bevonja a kanalat.

    4

    Ízesítsd sóval, majd add hozzá a gránátalmamagokat a mártásba, hogy friss textúrát és extra ízt adj hozzá.

    A sóval óvatosan bánj, mert a gránátalmalé is tartalmazhat némi savasságot, ami kiemeli az édes ízeket. A gránátalmamagokat csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizzék a frissességüket.

    5

    A mártást melegen tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.

    Ha a mártás túl sűrű lenne a hűtőben, tálalás előtt egy kis gránátalmalével vagy vízzel hígítsd fel.