Egy kis tálban keverd össze a keményítőt a vízzel, hogy csomómentes állagot kapj.
A keményítőt először kevés hideg vízzel keverd simára, majd öntsd fel a többi vízzel. Így elkerülheted a csomósodást.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a gránátalmalevet, és add hozzá a mézet, a rizsecetet, a fahéjat és a reszelt gyömbért.
A gyömbért frissen reszelve a legaromásabb, de gyömbérport is használhatsz, ha nincs friss kéznél. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint módosíthatod.
Folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a keményítős keveréket, és főzd lassú tűzön, amíg a mártás besűrűsödik.
Fontos a folyamatos keverés, különben a keményítő leéghet az edény aljára. A mártás akkor jó, ha bevonja a kanalat.
Ízesítsd sóval, majd add hozzá a gránátalmamagokat a mártásba, hogy friss textúrát és extra ízt adj hozzá.
A sóval óvatosan bánj, mert a gránátalmalé is tartalmazhat némi savasságot, ami kiemeli az édes ízeket. A gránátalmamagokat csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizzék a frissességüket.
A mártást melegen tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.
Ha a mártás túl sűrű lenne a hűtőben, tálalás előtt egy kis gránátalmalével vagy vízzel hígítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.