Fűszeres joghurtos naan, puha és ínycsiklandó indiai kenyér

Fűszeres joghurtos naan

A naan kenyér története az indiai konyhába nyúlik vissza, és évszázadok óta az egyik legnépszerűbb étel. A klasszikus naan a tandoori sütőben sül, ami a hagyományos indiai főzés szerves része. A fűszeres joghurtos naan egy újabb változata, amely joghurttal és fűszerekkel gazdagítja a tésztát, így egy különleges ízélményt ad a curry-knek és egyéb indiai ételeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér búzaliszt
1 tk. Cukor
7 g Száraz élesztő
1 tk.
150 ml Joghurt
120 ml Tej
2 ek. Vaj
1 tk. Fűszerek (pl. kömény, koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.

    A fűszereket frissen darálhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon a naan.

    2

    Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.

    A tésztát jól dolgozd el, hogy sima és rugalmas legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet.

    3

    Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.

    A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.

    4

    Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.

    A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.

    5

    Minden darabot nyújts ki egyenletes korongokká, majd szórd meg a tésztát a választott fűszerekkel. Nyújtsd tovább, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A fűszereket ne rakd túl vastagon, hogy a naan ne legyen túl fűszeres, de mégis gazdag ízű maradjon.

    6

    Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.

    A fűszeres joghurtos naan a legjobb, ha frissen fogyasztják, mivel az íze és az állaga akkor a legjobb.