A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
A fűszereket frissen darálhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon a naan.
Add hozzá a joghurtot, a tejet, és egy evőkanál olvasztott vajat, majd kezd el dagasztani a tésztát.
A tésztát jól dolgozd el, hogy sima és rugalmas legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy tejet.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.
Minden darabot nyújts ki egyenletes korongokká, majd szórd meg a tésztát a választott fűszerekkel. Nyújtsd tovább, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak a tésztában.
A fűszereket ne rakd túl vastagon, hogy a naan ne legyen túl fűszeres, de mégis gazdag ízű maradjon.
Süsd a naanokat forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok. Tálald azonnal, frissen.
A fűszeres joghurtos naan a legjobb, ha frissen fogyasztják, mivel az íze és az állaga akkor a legjobb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.