Főzz egy csésze erős espressót, és tedd félre.
Ha nincs eszpresszógéped, használhatsz erősre főzött kávét is.
Egy kis lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne forrald fel.
A tejnek elég melegnek lennie, de ne forrjon fel, mert akkor nem lesz szép habja.
Add hozzá a karamellszirupot, a fahéjat, a szerecsendiót és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt, hogy a tej kissé habos legyen.
Ha nincs tejhabosítód, egy befőttes üvegben is felrázhatod a tejet, amíg habos nem lesz.
Öntsd a habos tejet egy bögrébe, majd lassan add hozzá az espressót, hogy réteges hatást érj el.
Az eszpresszót lassan öntsd a tejhez, a kanál hátoldalára folyatva, így szép rétegeket tudsz kialakítani.
Díszítsd a tetejét tejszínhabbal és egy csipet fahéjjal, majd azonnal tálald.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.