Fナアszeres lencsefナ想elテゥk tテ。lalva

Fナアszeres lencsefナ想elテゥk

A lencsefナ想elテゥk a magyar konyha egyik klasszikusa, amely テゥvszテ。zadok テウta nテゥpszerナア テゥtel. Rテゥgen a szegテゥnyek eledelテゥnek szテ。mテュtott, mert a lencse olcsテウ, tテ。plテ。lテウ テゥs hosszan eltarthatテウ volt. Manapsテ。g azonban mテ。r nemcsak テコjテゥvi szerencsehozテウ テゥtelkテゥnt fogyasztjuk, hanem egテゥsz テゥvben egy finom, laktatテウ テゥs egテゥszsテゥges fogテ。skテゥnt. A fテシstテカlt pirospaprika テゥs a kテカmテゥny kテシlテカnleges テュzt ad ennek a vテ。ltozatnak, amelyet tejfテカllel selymesテュtテシnk a krテゥmes テ。llag テゥrdekテゥben. Prテウbテ。ld ki ezt az egyszerナア, mテゥgis テュzgazdag receptet, amely garantテ。ltan elnyeri a csalテ。d tetszテゥsテゥt!

Elナ遡テゥszテシlet 15 perc
Elkテゥszテュtテゥs 35 perc
Teljes 50 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzテ。valテウk

Adagok: 4
250 g Szテ。raz lencse
1 db Vテカrテカshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sテ。rgarテゥpa
2 ek. Olテュvaolaj
1 tk. Fテシstテカlt pirospaprika
0.5 tk. ナ甚テカlt kテカmテゥny
2 db Babテゥrlevテゥl
1 ek. Paradicsompテシrテゥ
1 tk. Sテウ
0.5 tk. Fekete bors
750 ml Zテカldsテゥgleves alaplテゥ
100 g Tejfテカl
1 ek. Liszt

Bevテ。sテ。rlテウ kosテ。r ikon Bevテ。sテ。rlテウ lista (0)

    Allergテゥn informテ。ciテウ
    TejTej
    GlutテゥnGlutテゥn

    Elkテゥszテュtテゥsi Lテゥpテゥsek

    1

    A lencsテゥt mosd meg alaposan, majd テ。ztasd be legalテ。bb 2 テウrテ。ra vagy egy テゥjszakテ。ra, hogy gyorsabban megpuhuljon fナ想テゥs kテカzben.

    Az テ。ztatテ。s segテュt eltテ。volテュtani a lencsテゥben talテ。lhatテウ fitinsavat, ami megkテカnnyテュti az emテゥsztテゥst テゥs lerテカvidテュti a fナ想テゥsi idナ奏. Ha nincs idナ租 テ。ztatni, alaposan mosd テ。t a lencsテゥt.

    2

    A vテカrテカshagymテ。t テゥs a fokhagymテ。t aprテュtsd fel, a sテ。rgarテゥpテ。t vテ。gd kis kockテ。kra. Egy lテ。bosban hevテュts olテュvaolajat, テゥs dinszteld meg a hagymテ。t テシvegesre.

    A hagymテ。t alacsony lテ。ngon dinszteld, hogy ne テゥgjen meg. Az テシvegesre dinsztelt hagyma テゥdesebb テュzt ad a fナ想elテゥknek.

    3

    Add hozzテ。 a fokhagymテ。t テゥs a sテ。rgarテゥpテ。t, majd pテ。r percig kevergetve pirテュtsd, hogy az テュzek jobban kioldテウdjanak.

    A fokhagymテ。t csak a vテゥgテゥn add hozzテ。, mert kテカnnyen megテゥg. A sテ。rgarテゥpテ。t pirテュtsd addig, amテュg enyhテゥn megpuhul.

    4

    Szテウrd rテ。 a fテシstテカlt pirospaprikテ。t テゥs az ナ喪テカlt kテカmテゥnyt, majd add hozzテ。 a paradicsompテシrテゥt is. Keverd alaposan テカssze, テゥs hagyd egy percig pirulni, hogy az テュzek テカsszeテゥrjenek.

    A fナアszereket テウvatosan pirテュtsd, mert kテカnnyen megテゥgnek テゥs keserナア テュzt adnak a fナ想elテゥknek. A paradicsompテシrテゥ テゥdessテゥget テゥs savassテ。got ad a fナ想elテゥknek.

    5

    Tedd bele az elナ想ナ鼠eg beテ。ztatott lencsテゥt テゥs a babテゥrlevelet. テ墨tsd fel a zテカldsテゥgleves alaplテゥvel, majd forrald fel.

    A zテカldsテゥgleves alaplテゥ helyett hasznテ。lhatsz vizet is, de az alaplテゥ gazdagabb テュzt ad a fナ想elテゥknek. A babテゥrlevテゥl aromテ。t ad a fナ想elテゥknek, de ne felejtsd el kivenni fナ想テゥs utテ。n.

    6

    Fナ想d kテカzepes lテ。ngon kb. 25-30 percig, amテュg a lencse megpuhul. Ha szテシksテゥges, adj hozzテ。 mテゥg egy kis vizet, hogy elテゥrd a kテュvテ。nt sナアrナアsテゥget.

    A fナ想テゥsi idナ fテシgg a lencse fajtテ。jテ。tテウl テゥs az テ。ztatテ。s idナ奏artamテ。tテウl. Kテウstold meg a lencsテゥt, hogy megpuhult-e.

    7

    Egy kis tテ。lban keverd テカssze a tejfテカlt テゥs a lisztet, majd adj hozzテ。 egy kis forrテウ fナ想elテゥklテゥt, hogy ne csomテウsodjon テカssze. Keverd vissza a fナ想elテゥkbe, テゥs fナ想d tovテ。bbi 5 percig, hogy besナアrナアsテカdjテカn.

    A tejfテカlテカs habarテ。st simテ。ra keverd, mielナ奏t a fナ想elテゥkbe テカntテカd, hogy ne csomテウsodjon テカssze. A habarテ。s sナアrナアbbテゥ テゥs krテゥmesebbテゥ teszi a fナ想elテゥket.

    8

    Vテゥgテシl テュzlテゥs szerint sテウzd, borsozd, テゥs vedd ki a babテゥrleveleket. Tテ。lalテ。skor dテュszテュtheted friss petrezselyemmel vagy extra tejfテカllel.

    A sテウval テウvatosan bテ。nj, mert a zテカldsテゥgleves alaplテゥ is tartalmazhat sテウt. A petrezselyem frissessテゥget テゥs szテュnt ad a fナ想elテゥknek. A fナ想elテゥket kテュnテ。lhatod fナ奏t tojテ。ssal vagy sテシlt kolbテ。sszal is.