Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ügyelj arra, hogy ne forrald fel a cidert, mert az íze megváltozhat.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a narancshéjat és a frissen reszelt gyömbért. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér íze intenzívebb.
Keverd hozzá a mézet, hogy az ital édes és harmonikus legyen.
A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agávészirupot.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A szűréshez használhatsz finom szövésű szűrőt vagy gézlapot.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal és egy friss narancsszelettel a látványos megjelenés érdekében.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú tejszínhabot is. A narancsszelet helyett díszítheted fahéjrúddal vagy ánizscsillaggal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.