Fűszeres mézes fagylalt tálalva

Fűszeres mézes fagylalt

A fűszeres mézes fagylalt az édes méz és a melegítő fűszerek tökéletes kombinációja. Az őrölt fahéj, gyömbér és szegfűszeg kellemesen kiemeli a méz természetes édességét, így egy igazán különleges fagylaltot kapunk. Egy kanál ebből a fagylaltból garantáltan felidézi a téli ünnepek meghitt hangulatát, de a hűsítő jeges textúra miatt nyáron is tökéletes választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
120 g Méz
250 ml Tej
250 ml Tejszín
4 db Tojássárgája
1 tk. Őrölt fahéj
0.5 tk. Őrölt gyömbér
0.25 tk. Őrölt szegfűszeg
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    A tej és tejszín melegítése során figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor a fagylalt állaga nem lesz tökéletes.

    2

    Add hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a keverékben.

    Használj jó minőségű, ízletes mézet a legjobb eredményért.

    3

    Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat, majd lassan adj hozzá egy kevés meleg mézes tejes keveréket, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    Ez a hőkiegyenlítés nagyon fontos! Lassan adagold a forró tejet a tojássárgájához, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a tojások összecsomósodását.

    4

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    Ne forrald a krémet, mert a tojás kicsapódhat! Főzd alacsony lángon, és folyamatosan keverd, hogy egyenletesen sűrűsödjön. A krém akkor jó, ha a fakanál hátulján egyenletesen bevonja és az ujjaddal húzott vonal nem folyik össze.

    5

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a tartály teljesen lehűlt a fagyasztóban, különben a fagylalt nem fog megfelelően megfagyni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A 30 percenkénti keverés nagyon fontos, hogy a fagylalt krémes állagú legyen és ne jegesedjen meg. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Tálaláskor mézzel és dióval is meglocsolhatod.