Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!
A tej és tejszín melegítése során figyelj, hogy ne forrjon fel, mert akkor a fagylalt állaga nem lesz tökéletes.
Add hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a keverékben.
Használj jó minőségű, ízletes mézet a legjobb eredményért.
Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat, majd lassan adj hozzá egy kevés meleg mézes tejes keveréket, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.
Ez a hőkiegyenlítés nagyon fontos! Lassan adagold a forró tejet a tojássárgájához, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a tojások összecsomósodását.
Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.
Ne forrald a krémet, mert a tojás kicsapódhat! Főzd alacsony lángon, és folyamatosan keverd, hogy egyenletesen sűrűsödjön. A krém akkor jó, ha a fakanál hátulján egyenletesen bevonja és az ujjaddal húzott vonal nem folyik össze.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a tartály teljesen lehűlt a fagyasztóban, különben a fagylalt nem fog megfelelően megfagyni.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
A 30 percenkénti keverés nagyon fontos, hogy a fagylalt krémes állagú legyen és ne jegesedjen meg. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Tálaláskor mézzel és dióval is meglocsolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.