Fűszeres mogyorószósszal, grillezett csirke nyársak mogyoróvaj pácban

Fűszeres Mogyorószósszal

A fűszeres mogyorószósszal készült satay egy igazi ínycsiklandó étel, amely a csirke és a mogyoróvaj fűszeres pácának kombinációján alapul. A pác gazdag, krémes textúrája és az egyedi fűszerek tökéletesen harmonizálnak, miközben a csirke szaftos és ízes marad. A mogyoróvaj és a curry por egy igazán különleges ízvilágot ad, amely minden falatot különlegessé tesz. Ez az étel ideális választás egy gyors vacsorához, grillezéshez vagy egy finom hétvégi étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
3 ek. Mogyoróvaj
200 ml Kókusztej
2 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 ek. Curry por
1 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér és fokhagyma intenzívebb ízt ad a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat, kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A mogyoróvaj és a curry por kombinációja gazdag, fűszeres alapot ad a szósznak.

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A pác minél hosszabb ideig érinti a csirkét, annál ízesebbé válik.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Ne túl zsúfoltan pakold meg a nyársakat, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!