Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Extra szűz olívaolajat használj a legjobb íz érdekében.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.
Add hozzá az aprított paradicsomot, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg besűrűsödik.
Használhatsz friss, hámozott paradicsomot, konzerv paradicsomot vagy paradicsompassatát is. A friss paradicsomot előbb forrázd le, hogy könnyen le tudd húzni a héját.
Szórd hozzá a chili pelyhet, a sót, a borsot és a barna cukrot, majd keverd alaposan össze.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A barna cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.
Keverd bele az aprított friss bazsalikomot, és főzd további 2-3 percig.
A bazsalikomot csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Szárított bazsalikomot is használhatsz, de a friss bazsalikom sokkal finomabb.
Tálald friss tésztával, sült zöldségekkel vagy grillezett húsok mellé.
Ha a mártás túl savanyú lenne, adj hozzá egy kevés vajat vagy tejszínt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.