Fűszeres paradicsom mártás tálalva tésztával

Fűszeres paradicsom mártás

A fűszeres paradicsom mártás a mediterrán konyha egyik legkedveltebb alapreceptje, amely az egyszerű alapanyagokból is csodát képes varázsolni. A friss paradicsom természetes édességét és savasságát a bazsalikom és a chili pikáns íze tökéletesen kiegészíti. Ez a mártás ideális tésztákhoz, pizzákhoz vagy grillezett húsok mellé, és garantáltan feldobja az étkezéseket. Könnyen elkészíthető, mégis gazdag és ízletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss paradicsom (aprítva)
20 ml Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 tk. Chilipehely
10 g Friss bazsalikom (aprítva)
1 csipet
1 csipet Bors
10 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Extra szűz olívaolajat használj a legjobb íz érdekében.

    2

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! Alacsonyabb lángon pirítsd, ha szükséges.

    3

    Add hozzá az aprított paradicsomot, és főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg besűrűsödik.

    Használhatsz friss, hámozott paradicsomot, konzerv paradicsomot vagy paradicsompassatát is. A friss paradicsomot előbb forrázd le, hogy könnyen le tudd húzni a héját.

    4

    Szórd hozzá a chili pelyhet, a sót, a borsot és a barna cukrot, majd keverd alaposan össze.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A barna cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.

    5

    Keverd bele az aprított friss bazsalikomot, és főzd további 2-3 percig.

    A bazsalikomot csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze az aromáját. Szárított bazsalikomot is használhatsz, de a friss bazsalikom sokkal finomabb.

    6

    Tálald friss tésztával, sült zöldségekkel vagy grillezett húsok mellé.

    Ha a mártás túl savanyú lenne, adj hozzá egy kevés vajat vagy tejszínt.