Alaposan mosd meg a friss petrezselyemleveleket, majd csepegtesd le és szárítsd meg papírtörlővel.
Fontos, hogy a petrezselyem teljesen száraz legyen, mielőtt savanyítod, különben megromolhat.
Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Az ecet és a víz aránya befolyásolja a savanyúság ízét és eltarthatóságát. Kóstold meg, és igazítsd az ízlésed szerint.
Add hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a fekete borsot, a chili pelyhet, a római köményt, a mustármagot és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A friss fokhagyma intenzívebb ízt ad, mint a szárított.
Tedd a petrezselyemleveleket sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet.
A sterilizált üvegek használata elengedhetetlen a tartósításhoz. Forrald ki az üvegeket és a fedőket 10 percig.
Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolva a savanyított petrezselyem akár több hétig is eláll.
Tálald hidegen, különleges fűszeres savanyított fűszerként vagy köretként húsételek és saláták mellé.
A savanyított petrezselyem remekül illik grillezett húsokhoz, halakhoz vagy akár tésztákhoz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.