Fűszeres tofu saláta céklával

Fűszeres tofu saláta céklával

A fűszeres tofu saláta céklával egy ízletes és tápláló fogás, amely tökéletes választás, ha valami friss és különleges salátára vágysz. A tofu gazdag íze remekül harmonizál a cékla természetes édességével, miközben a rukkolalevelek frissességet, a pirított dió pedig ropogósságot ad az ételnek. Ez a saláta ideális választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és garantáltan elnyeri minden vegetáriánus étrendet követő tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
200 g Cékla
100 g Rukkolalevél
30 g Pirított dió
20 ml Olívaolaj
15 ml Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chilipehely
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze olívaolajjal, aprított fokhagymával, sóval, borssal és chilipehellyel. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. Nyomkodd ki a felesleges vizet papírtörlővel a pácolás előtt.

    2

    Hevíts egy serpenyőt, és pirítsd meg a tofu kockákat, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a tofu inkább párolódni fog, mint pirulni. Ha szükséges, süsd több részletben.

    3

    A céklát főzd meg héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre.

    A céklát könnyebben meg tudod hámozni, ha főzés után hideg vízbe teszed.

    4

    Egy nagy tálban helyezd el a rukkolaleveleket, és rendezd el rajta a céklaszeleteket és a pirított tofut.

    A rukkolát közvetlenül tálalás előtt tedd a salátába, hogy ne essen össze.

    5

    Készítsd el az öntetet: keverd össze a citromlevet, olívaolajat, sót és borsot. Locsold meg vele a salátát.

    Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is az édes-savanyú ízért.

    6

    Szórd meg a salátát pirított dióval, és azonnal fogyaszd.

    A diót sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod. Vigyázz, hogy ne égjen meg!