A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze olívaolajjal, aprított fokhagymával, sóval, borssal és chilipehellyel. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu minél szárazabb, annál jobban fog pirulni. Nyomkodd ki a felesleges vizet papírtörlővel a pácolás előtt.
Hevíts egy serpenyőt, és pirítsd meg a tofu kockákat, amíg minden oldaluk aranybarna nem lesz.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a tofu inkább párolódni fog, mint pirulni. Ha szükséges, süsd több részletben.
A céklát főzd meg héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre.
A céklát könnyebben meg tudod hámozni, ha főzés után hideg vízbe teszed.
Egy nagy tálban helyezd el a rukkolaleveleket, és rendezd el rajta a céklaszeleteket és a pirított tofut.
A rukkolát közvetlenül tálalás előtt tedd a salátába, hogy ne essen össze.
Készítsd el az öntetet: keverd össze a citromlevet, olívaolajat, sót és borsot. Locsold meg vele a salátát.
Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is az édes-savanyú ízért.
Szórd meg a salátát pirított dióval, és azonnal fogyaszd.
A diót sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.