Fűszeres tonhalas bao bun tálalva

Fűszeres tonhalas bao bun

A tonhalas fogások Japánban évezredek óta a konyha szerves részei, de a nyers hal modern, fűszeres feldolgozása a sushi és poke ételek népszerűségével együtt vált nemzetközivé. A bao bun, amely eredetileg kínai találmány, tökéletes eszköz ezeknek a friss, izgalmas töltelékeknek a bemutatására. A fűszeres tonhal és a lágy, gőzölt tészta harmonikus párost alkot. Fontos, hogy jó minőségű, sushihoz való halat használjunk, és hogy a csípősséget mindenki ízlése szerint állíthassa be. Ahogy a bao bun melege találkozik a hűvös, fűszeres tonhallal, azonnal egy ázsiai utazáson érzed magad. Ez az étel kiváló választás baráti találkozókra, piknikre vagy egy különleges vacsorára. Variálhatod avokádóval, mangóval vagy akár pirított hagymával is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao bun
250 g Tonhal (friss, sushi minőségű)
80 g Sárgarépa
100 g Uborka
3 ek. Mayonnaise
1 ek. Sriracha szósz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Snidling

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat vágd apró, egyenletes kockákra. Fontos, hogy jó minőségű, sushihoz alkalmas nyers halat használj. A sárgarépát és uborkát vékony csíkokra szeleteld (julienne).

    Ha nem vagy biztos a nyers hal minőségében, használhatsz enyhén pácolt tonhalat is (tataki stílusban).

    2

    Egy kis tálban keverd össze a majonézt, sriracha szószt és szójaszószt, amíg sima, enyhén csípős öntetet kapsz. Tipp: kóstold meg, és állítsd be a csípősséget ízlés szerint.

    Ha nincs sriracha szósz, használhatsz más csípős szószt, vagy egy kevés chiliport.

    3

    Add az öntetet az apróra vágott tonhalhoz, és keverd össze alaposan. Hagyd pihenni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne hagyd a tonhalat túl sokáig az öntetben, mert megváltozhat az állaga.

    4

    Gőzöld meg a bao bunokat bambuszgőzölőben vagy fém szűrőn keresztül, fedő alatt, 6-8 percig. Ne nyisd fel a gőzölés közben a fedelet, hogy a tészta szép puha maradjon.

    Ha nincs gőzölőd, a mikróban is melegítheted a bao bunokat, de vigyázz, hogy ne szárítsd ki őket. Tegyél melléjük egy pohár vizet.

    5

    Óvatosan nyisd szét a bao bunokat, és először helyezd bele a sárgarépát és uborkát – ezek adják a friss, roppanós alapot.

    A zöldségeket előre elkészítheted és hűtőben tárolhatod.

    6

    Töltsd meg a fűszeres tonhal keverékkel, majd szórd meg fekete szezámmaggal és aprított snidlinggel a tetejét. Tipp: egy kevés lime-lé még jobban kiemeli az ízeket.

    A wasabi majonéz is jól illik ehhez az ételhez.

    7

    Azonnal tálald! A bao frissen gőzölve a legfinomabb, a tonhal pedig hűvösen és krémesen ad kontrasztot a meleg tésztához.

    A bao bunokat kínálhatod külön is, hogy mindenki maga tölthesse meg.