Fűszeres savanyított uborkamag tálalva üvegben

Fűszeres uborkamag savanyítva

Az uborkamagot hagyományosan nem önállóan fogyasztják, de egyre népszerűbbé válik savanyított formában. A fűszeres változat különösen ízletes, hiszen a chili és a szegfűbors extra pikánssá teszi. Ez a módszer egyedi és ízletes módja az uborkamag felhasználásának, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon. Különösen jól passzol salátákhoz vagy önálló ropogós snackként is fogyasztható.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
55 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Uborkamag
500 ml Víz
100 ml Ecet (10%-os)
15 g
30 g Barnacukor
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
1 tk. Kapormag
1 tk. Chilipehely
1 tk. Szegfűbors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg az uborkamagokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.

    A magokat óvatosan mosd meg, hogy ne sérüljenek. A szárítás segít elkerülni a penészedést.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és barnacukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    A lé ízét kóstold meg, és igazítsd az ízlésedhez. Ha édesebben szereted, adj hozzá több cukrot, ha savanyúbban, akkor több ecetet.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, kapormagot, chili pelyhet és szegfűborsot helyezd az üveg aljára.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a chili pelyhet.

    4

    Töltsd az üvegbe az előkészített uborkamagokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    A magokat óvatosan töltsd az üvegbe, hogy ne sérüljenek. A rétegezés segít, hogy minden mag átvegye a fűszerek ízét.

    5

    Öntsd rá a forró fűszeres savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.

    A forró lé segít a tartósításban. Ha nem lepi el teljesen a lé a magokat, akkor óvatosan nyomkodd le őket egy kanállal.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze. A 24 óra csak egy minimum idő, érdemes tovább állni hagyni.

    7

    A fűszeres savanyított uborkamag kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.

    A savanyított uborkamagot használhatod feltétként pizzára vagy tésztákra is. Kísérletezz bátran!