Fúziós taco tálalva

Fúziós Taco

A fúziós taco az egyik legizgalmasabb étel, amely a koreai és mexikói konyha legjobb ízeit ötvözi. A fűszeres csirke, a ropogós kimchi és a pikáns sriracha majonéz egyedülálló kombinációt alkot, amely egyszerre csípős, friss és umamiban gazdag. Ez a recept tökéletes választás azok számára, akik szeretnek új ízeket kipróbálni, és szeretnék egy kicsit feldobni a klasszikus taco élményt. Ha még intenzívebb ízvilágra vágysz, adj hozzá egy kevés extra srirachát vagy friss jalapeñót!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Lisztes tortilla
400 g Marinált csirkehús
1 ek. Szezámolaj
10 g Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz
0.5 tk. Chili pehely
1 db Lime
1 db Lilahagyma
100 g Uborka
100 g Sárgarépa
10 g Friss koriander
150 g Kimchi
10 g Pirított szezámmag
50 g Majonéz
1 ek. Sriracha szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd vékony csíkokra a csirkehúst, és keverd össze a szójaszósszal, mézzel, reszelt gyömbérrel, apróra vágott fokhagymával és chili pehellyel. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.

    A pácolási idő növelhető az ízek intenzívebbé tétele érdekében. Akár egy órára is hűtőbe teheted.

    2

    Melegítsd fel a szezámolajat egy serpenyőben, és süsd meg a pácolt csirkét közepes lángon 6-7 percig, amíg teljesen átsül és enyhén karamellizálódik.

    Ügyelj arra, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt a csirkét beleteszed, hogy szépen karamellizálódjon, de ne égjen meg.

    3

    Közben reszeld le a sárgarépát és az uborkát, valamint szeleteld vékonyra a lilahagymát.

    A zöldségeket előre is elkészítheted, hogy gyorsabban összeállítsd a tacokat.

    4

    Egy kis tálban keverd össze a majonézt és a sriracha szószt egy krémes, pikáns öntethez.

    Az sriracha szósz mennyiségével szabályozhatod az öntet csípősségét.

    5

    Melegítsd fel a lisztes tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillákat nedves konyharuhába csomagolva is melegítheted a mikrohullámú sütőben.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a fűszeres csirkehússal, majd halmozd rá a friss zöldségeket és a kimchit.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert akkor nehéz lesz feltekerni őket.

    7

    Csorgasd meg a pikáns sriracha majonézzel, és szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.

    A sriracha majonézt ízlés szerint adagold, attól függően, mennyire szereted csípősen. A szezámmagot serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    8

    Facsarj rá egy kevés lime levet az extra frissesség érdekében, majd tálald azonnal.

    A lime leve fokozza az ízeket és frissességet ad a tacónak. Ne hagyd ki!