A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha szükséges, a reszelés előtt vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyebb legyen.
A reszelt répa a legjobb állagot adja a halwának, és segít gyorsabban megfőni.
Egy nagy serpenyőben melegítsd a gheet, és pirítsd meg benne a reszelt répát 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon.
A ghee gazdag ízt ad az ételnek, ezért érdemes tisztított vajjal készíteni.
Öntsd hozzá a tejet és a sűrített tejet, majd jól keverd össze, és hagyd főzni alacsony lángon, amíg a folyadék egy része el nem párolog.
A sűrített tej gazdag édes ízt ad, amely jól illik a répa enyhén földes ízéhez.
Adj hozzá cukrot, kardamomot és a rózsavizet, majd folytasd a főzést, amíg a halwa sűrűsödik és a folyadék teljesen elpárolog.
A kardamom és a rózsavíz a desszert ízét és illatát is gazdagítja, érdemes óvatosan adagolni őket.
Amikor a halwa sűrűsödött, szórd bele a darált földimogyorót és a mazsolát, majd keverd jól össze.
A földimogyoró ad egy kis ropogós textúrát a desszertnek, míg a mazsola édes, lédús elemeket hoz.
Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad a halwának, miközben a fűszerek és a répa édessége kiemelkedik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.