Gajar ka halwa sűrített tejjel, tálalva

Gajar ka halwa sűrített tejjel

A Gajar ka Halwa egy hagyományos indiai desszert, amelyet sárgarépából, tejből és fűszerekből készítenek. A sűrített tej hozzáadása gazdagítja az ételt, miközben az étel textúrája sima és krémes lesz. Az édes halwa tökéletes egy indiai étkezés lezárásaként, és különösen népszerű a téli hónapokban, amikor a sárgarépa friss és édes. A rózsavíz és a kardamom egy különleges frissességet ad, amely segít kiemelni az édességet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Reszelt répa
200 g Sűrített tej
200 ml Tej
50 g Cukor
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
2 db Zöld kardamom
1 ek. Földimogyoró (darált)
1 tk. Rózsavíz
1 ek. Mazsola

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha szükséges, a reszelés előtt vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyebb legyen.

    A reszelt répa a legjobb állagot adja a halwának, és segít gyorsabban megfőni.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd a gheet, és pirítsd meg benne a reszelt répát 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon.

    A ghee gazdag ízt ad az ételnek, ezért érdemes tisztított vajjal készíteni.

    3

    Öntsd hozzá a tejet és a sűrített tejet, majd jól keverd össze, és hagyd főzni alacsony lángon, amíg a folyadék egy része el nem párolog.

    A sűrített tej gazdag édes ízt ad, amely jól illik a répa enyhén földes ízéhez.

    4

    Adj hozzá cukrot, kardamomot és a rózsavizet, majd folytasd a főzést, amíg a halwa sűrűsödik és a folyadék teljesen elpárolog.

    A kardamom és a rózsavíz a desszert ízét és illatát is gazdagítja, érdemes óvatosan adagolni őket.

    5

    Amikor a halwa sűrűsödött, szórd bele a darált földimogyorót és a mazsolát, majd keverd jól össze.

    A földimogyoró ad egy kis ropogós textúrát a desszertnek, míg a mazsola édes, lédús elemeket hoz.

    6

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad a halwának, miközben a fűszerek és a répa édessége kiemelkedik.