Gajar ka halwa tejjel, friss sárgarépával, tejszerű szószban, frissen tálalva

Gajar ka halwa tejjel

A Gajar ka Halwa egy tradicionális indiai desszert, amely sárgarépát és tejet kombinál egy gazdag és krémes édesség érdekében. Az étel az indiai konyha egyik kedvelt édessége, és különösen télen népszerű, amikor a friss sárgarépa elérhető. A desszert édes, fűszeres és krémes textúrával rendelkezik, amelyet a tej és a fűszerek, mint a kardamom, tesznek még gazdagabbá. Míg a sárgarépa egészséges alapanyag, a tej és cukor édesíti és kiegyensúlyozza az ízeket, így tökéletes finomság a hűvösebb hónapokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Reszelt sárgarépa
500 ml Tej
3 ek. Cukor
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
4 db Zöld kardamom
2 ek. Főtt tejpor
1 tk. Rozsdrágó víz (opcionális)
1 ek. Pista (zöld pisztácia)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát alaposan megmosva, reszeld le finom reszelőn, hogy az apró darabok gyorsabban megfőjenek.

    Ha friss sárgarépát használsz, ügyelj rá, hogy a zöldséget alaposan megpucold.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy edényben hevítsd fel a gheet, majd add hozzá a reszelt sárgarépát. Pirítsd 5-6 percig, amíg a répa egy kicsit megpuhul.

    Ha szeretnéd, egy kis sáfrányt is hozzáadhatsz, hogy még gazdagabb ízt adjon.

    3

    Öntsd hozzá a tejet, és hagyd, hogy a keverék a tejben főjön, folyamatosan keverve. Add hozzá a cukrot és a zöld kardamomot is.

    A tej ne forrjon túl magas hőmérsékleten, hogy ne csapódjon le.

    4

    Főzd közepes lángon, amíg a folyadék a felére csökken, és a répa teljesen megpuhul, ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

    Ne hagyd a répa keverékét a tűzhelyen felügyelet nélkül, mert könnyen odakapja a tejet.

    5

    Amikor a tej felszívódott, adj hozzá egy evőkanál tejport és keverd el alaposan. Főzd 5-10 percig, hogy a tejpor teljesen feloldódjon és besűrűsödjön.

    A tejpor segít sűríteni a halwát, és gazdagabbá teszi a textúráját.

    6

    Amikor a halwa eléri a kívánt sűrűséget, szórd meg apróra vágott pistával, és tálald melegen.

    A pistát piríthatod egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt adjon a desszertnek.