A sárgarépát alaposan megmosva, reszeld le finom reszelőn, hogy az apró darabok gyorsabban megfőjenek.
Ha friss sárgarépát használsz, ügyelj rá, hogy a zöldséget alaposan megpucold.
Egy nagy serpenyőben vagy edényben hevítsd fel a gheet, majd add hozzá a reszelt sárgarépát. Pirítsd 5-6 percig, amíg a répa egy kicsit megpuhul.
Ha szeretnéd, egy kis sáfrányt is hozzáadhatsz, hogy még gazdagabb ízt adjon.
Öntsd hozzá a tejet, és hagyd, hogy a keverék a tejben főjön, folyamatosan keverve. Add hozzá a cukrot és a zöld kardamomot is.
A tej ne forrjon túl magas hőmérsékleten, hogy ne csapódjon le.
Főzd közepes lángon, amíg a folyadék a felére csökken, és a répa teljesen megpuhul, ez körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.
Ne hagyd a répa keverékét a tűzhelyen felügyelet nélkül, mert könnyen odakapja a tejet.
Amikor a tej felszívódott, adj hozzá egy evőkanál tejport és keverd el alaposan. Főzd 5-10 percig, hogy a tejpor teljesen feloldódjon és besűrűsödjön.
A tejpor segít sűríteni a halwát, és gazdagabbá teszi a textúráját.
Amikor a halwa eléri a kívánt sűrűséget, szórd meg apróra vágott pistával, és tálald melegen.
A pistát piríthatod egy kicsit, hogy még intenzívebb ízt adjon a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.