Gajar Methi Sabzi tálban, friss korianderrel díszítve

Gajar Methi Sabzi

A Gajar Methi Sabzi egy tradicionális indiai étel, amely a sárgarépa és methi (lóhere) levelek tökéletes kombinációját kínálja. Az étel gazdag fűszerekben, mint a kurkuma, kömény és koriander, és minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény. A Gajar Methi Sabzi könnyen elkészíthető, gyors és tápláló étel, amely remek választás egy hétköznapi étkezéshez. A methi levelek friss és enyhén kesernyés íze nagyszerűen kiegészíti a sárgarépa édességét, míg a fűszerek gazdagítják az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Sárgarépa
200 g Friss methi (lóhere)
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg és vágd fel apró darabokra. A methi (lóhere) leveleit alaposan mosd meg és szedd le a szárát.

    A methi leveleket alaposan mosd meg, mert könnyen homokosak lehetnek, ami rontja az étel ízét.

    2

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olajat, add hozzá a köményt és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos nem lesz.

    A kömény pirítása segít az ételben lévő fűszerek ízének felszabadulásában.

    3

    Ezután add hozzá az apróra vágott hagymát és gyömbért, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása segít a szósz alapjának kialakításában, hogy gazdag és ízes legyen.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, kurkumát és sót. Főzd őket 5-6 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szószos állagúvá válik.

    Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kis vizet is adhatunk hozzá a kívánt szósz állag eléréséhez.

    5

    Tedd hozzá a felkockázott sárgarépát és jól keverd össze. Önts rá egy kevés vizet, hogy a zöldségeket ellepje. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.

    Ha a sárgarépa nem puhul meg egyenletesen, keverd meg időnként, hogy elkerüld a túl főzést.

    6

    Miután a sárgarépa megpuhult, add hozzá a methi leveleket és keverd össze. Főzd további 5-6 percig, hogy a methi jól összeolvadjon a zöldségekkel.

    A methi gyorsan megfő, ezért ne főzd túl, hogy ne veszítse el friss ízét.

    7

    Vedd le a tűzről, és tálald melegen, naan kenyérrel vagy rizzsel.

    Ez a sabzi tökéletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét.