A vajat olvaszd meg, majd hagyd hűlni. A filotésztát egyenként terítsd ki, és minden egyes lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal.
A tészta vékony rétegei nagyon fontosak, ügyelj rá, hogy ne szakadjon el, miközben dolgozol vele.
A túrós sajtot keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, kakaóporral és reszelt étcsokoládéval. Ez lesz a töltelék.
A túrós keveréket jól keverd el, hogy a csokoládé és a kakaópor egyenletesen eloszoljon benne.
A filotésztát tegyük egy 20x30 cm-es sütőformába, és rétegezd bele a túrós keveréket. Minden réteg filotésztát ismét olvasztott vajjal kenj meg.
A rétegezésnél ügyelj arra, hogy minden egyes lapot alaposan megkenj vajjal, különben nem lesz olyan omlós a végén.
Miután a töltelék a helyére került, folytasd a filotésztával, míg el nem fogy. Az utolsó réteg tészta legyen bőségesen megkenve vajjal.
A galaktoboureko teteje legyen szép aranybarna, amit akkor érhetsz el, ha az utolsó réteg tészta elég vajjal van megkenve.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig, amíg a tészta szép aranybarnára sül.
Mielőtt kiveszed a sütőből, végezz el egy tűpróbát, hogy a tészta átsült-e teljesen.
Amíg a sütemény sül, készítsd el a cukorszirupot: forrald fel a cukrot és a vizet egy kis lábasban, majd add hozzá egy kevés citromlevet. Hagyjuk kihűlni.
A szirupot hűtve kell önteni a kész süteményre, hogy ne áztassa el a tésztát.
A sütemény elkészülte után, hagyjuk kicsit hűlni, majd öntsd rá a szirupot, hogy szépen beszívja a tészta.
A szirupot apránként öntsd rá, hogy biztosan mindenhol eloszoljon, de ne öntsd túl sokat egyszerre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.