A tejben olvaszd fel a cukrot és a vaníliás cukrot, majd add hozzá a búzadarát. Folyamatos kevergetés mellett főzd addig, amíg a keverék sűrűsödni nem kezd.
A búzadara lassú hozzáadásával biztosíthatod, hogy ne legyen csomós a puding.
Amikor a búzadara sűrűsödik, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Add hozzá a tojásokat, és alaposan keverd el, hogy a keverék sima legyen.
A tojásokat ne add hozzá túl gyorsan, hogy ne főjenek meg a forró keverékben.
A citromlevet is keverd a pudingba, hogy friss ízt adjon az édességnek.
A citromlé frissessége kiemeli az édesség ízét, és segít ellensúlyozni a cukor édességét.
A gluténmentes filo tésztát kend meg olívaolajjal, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Helyezd a tészta egyik rétegét a tepsibe, és tedd rá a pudingot, majd ismét rétegezd tésztát és ismét pudingot. Folytasd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Ne használj túl sok tésztát, hogy ne legyen túl vastag a rétegezés. A tészta vékonyabb, mint a hagyományos filo tészta.
A tetejére is tegyél egy réteg tésztát, majd süsd előmelegített 180°C-os sütőben 30-35 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
A sütő hőmérséklete minden esetben változhat, így érdemes folyamatosan figyelni a süteményt, hogy ne égjen meg.
A sütés után készíts szirupot: forrald össze a vizet, mézet és egy kis cukrot, majd öntsd a kész süteményre, miközben még meleg.
A szirupot ne tedd túl édesre, hogy ne nyomja el a puding ízét.
Hagyd a süteményt pihenni, hogy a szirup teljesen átjárja. Tálald frissen vagy langyosan.
A galaktobourekot akkor a legfinomabb, ha hagyod pihenni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.