Gatte fokhagymával, díszítve friss korianderrel

Gatte fokhagymával

A gatte egy hagyományos indiai étel, amely csicseriborsó lisztből készült gombócokból áll, és gyakran fokhagymás, fűszeres mártással tálalják. Az étel gazdag ízvilága miatt nagyon kedvelt, és különösen népszerű a vegán és vegetáriánus étkezéseken. A fokhagymás ghee egy autentikus ízt ad a gatteknek, míg a koriander frissességet és színt ad az ételnek. Ez az étel minden étkezéshez tökéletes választás, különösen azok számára, akik a fűszeres indiai konyha ízeit keresik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó liszt
100 ml Víz
4 db Fokhagyma
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
1 tk. Koriander por
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
100 g Vöröslencse
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet keverd el a vízzel, a sóval, kurkumával, fűszerpaprikával és korianderrel. Add hozzá a felaprított fokhagymát, majd jól dolgozd össze, hogy lágy tésztát kapj.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet. A tészta ne legyen túl ragacsos.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket vagy gombócokat, majd tedd őket forró vízbe, és főzd 10-15 percig, amíg meg nem puhulnak.

    Ne hagyd túl sokáig főzni, mert a gattek túl puha és morzsás lesznek.

    3

    Közben egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg benne a finomra aprított fokhagymát, amíg illatos és aranybarna nem lesz.

    A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a főtt gatteket a fokhagymás ghee-hez, és pirítsd őket, hogy egy kis kérget kapjanak.

    Ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben, mert akkor a gattek elveszíthetik puhaságukat.

    5

    Tálald a fokhagymás gatteket friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a tálalásnak.