A csicseriborsó lisztet keverd el a vízzel, a sóval, kurkumával, fűszerpaprikával és korianderrel. Add hozzá a felaprított fokhagymát, majd jól dolgozd össze, hogy lágy tésztát kapj.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet. A tészta ne legyen túl ragacsos.
A tésztából formázz kis hengereket vagy gombócokat, majd tedd őket forró vízbe, és főzd 10-15 percig, amíg meg nem puhulnak.
Ne hagyd túl sokáig főzni, mert a gattek túl puha és morzsás lesznek.
Közben egy serpenyőben hevítsd fel a ghee-t, és pirítsd meg benne a finomra aprított fokhagymát, amíg illatos és aranybarna nem lesz.
A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.
Add hozzá a főtt gatteket a fokhagymás ghee-hez, és pirítsd őket, hogy egy kis kérget kapjanak.
Ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben, mert akkor a gattek elveszíthetik puhaságukat.
Tálald a fokhagymás gatteket friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak ízesíti, hanem színt is ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.