Ge Jjigae, koreai kacsahúsos leves kimchivel és zöldségekkel

Ge Jjigae

A Ge Jjigae egy koreai leves, amelyet hagyományosan kacsahússal és kimchivel készítenek. Ez a leves gazdag és fűszeres, amely remek választás a hideg hónapokban. A kacsahús íze remekül illik a kimchi savanykás, csípős alapjához, miközben a zöldségek és a fűszerek gazdagítják az ételt. A Ge Jjigae népszerű étkezés Koreában, és gyakran fogyasztják a családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakkor.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kacsahús
200 g Kimchi
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
600 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsahúst vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre.

    A kacsahúst először érdemes egy kicsit megpirítani, hogy jobban megőrizze a zamatát.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd tedd félre. A cukkinit és sárgarépát szeleteld fel vékony csíkokra.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megfőnek, és a levesben könnyebben egyenletesen eloszlanak.

    3

    Egy nagy fazékban öntsd fel a vizet, majd add hozzá a szójaszószt, chilipehelyt és a kimchit. Hozd felforra a levest.

    A kimchi fűszeres alapja remek ízt ad a levesnek, így a szójaszószt és sót már ízlés szerint adagolhatod.

    4

    Miután a leves felforrt, add hozzá a kacsahúst, zöldségeket és fokhagymát. Főzd 15-20 percig, amíg a hús megpuhul és a zöldségek megpárolódnak.

    Ha a kacsahús túl nagy darabokban van, előfordulhat, hogy hosszabb főzési időre lesz szükség, hogy átfőjön.

    5

    A végén ízesítsd a levest sóval, és tálald forrón.

    A leves akkor a legfinomabb, ha frissen készíted el, de hűtőben egy napig tárolható is.