Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin tepsit papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, vajazd ki és lisztezd meg a muffin tepsit.
A vajat olvaszd meg, majd hagyd langyosra hűlni.
A vajat ne forrón add a többi hozzávalóhoz, mert megfőzheti a tojást.
A tojásokat és a barnacukrot egy nagy tálban keverd habosra.
A tojásokat és a cukrot addig keverd, amíg világos és habos nem lesz, ezáltal a muffinok könnyebbek lesznek.
Add hozzá a vanília kivonatot, az olvasztott vajat és a gesztenyepürét, majd keverd simára.
A gesztenyepürét villával törd össze, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Az almát hámozd meg, reszeld le, és keverd a nedves hozzávalókhoz.
Az almát közvetlenül reszelés után keverd a többi hozzávalóhoz, hogy ne barnuljon meg.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy egyenletesen elkeveredjen.
A száraz hozzávalókat fokozatosan adagold a tojásos keverékhez, közben óvatosan keverd, hogy csomómentes tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lesznek a muffinok.
Adagold a tésztát egyenletesen a muffinformákba, kb. 3/4 részig töltsd meg őket.
A muffinformákat ne töltsd túl, mert sütés közben kifolyhat a tészta.
Süsd a muffint 20-25 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
A sütési idő sütőtől függően változhat, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a muffinokat 5 percig a formában hűlni, majd helyezd őket rácsra teljesen kihűlni.
A muffinokat rácsra téve hagyd teljesen kihűlni, hogy ne ázzanak el az aljuk.
Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy meglocsolhatod mézzel az extra ízért.
A muffinokat díszítheted tejszínhabbal, csokoládéöntettel vagy friss gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.