Gesztenyés-banános kuglóf szeletekkel

Gesztenyés-banános kuglóf

A gesztenyés-banános kuglóf egy igazán különleges sütemény, amely ötvözi a gesztenye krémes, diós ízét a banán édes és puha állagával. Ez a sütemény tökéletes választás, ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető desszertet szeretnél. A gesztenyepüré selymes textúrát ad a kuglófnak, míg a banán természetes édessége kiemeli az ízeket. Tökéletes választás reggelire vagy egy délutáni kávé mellé!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
3100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
1 cs. Sütőpor
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
100 ml Tej
2 db Érett banán
200 g Gesztenyepüré
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
20 g Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd lisztezd be enyhén, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    A forma kivajazásához használhatsz olvasztott vajat vagy sütőspray-t. A lisztezéshez szórd a formába kevés lisztet, majd forgasd körbe, hogy mindenhol bevonja, végül ütögesd ki a felesleget.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a vaníliás cukrot.

    A sütőport érdemes átszitálni a liszttel, hogy ne legyen csomós.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat a kristálycukorral, amíg világos és krémes állagot kap.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ha nincs időd kivárni, tedd a mikróba pár másodpercre, de vigyázz, nehogy megolvadjon.

    4

    Egyenként add hozzá a tojásokat a vajas keverékhez, és minden tojás után alaposan keverd el, hogy levegős maradjon a tészta.

    A tojásokat is érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni, mielőtt hozzáadnád a tésztához, így jobban elegyednek a többi hozzávalóval.

    5

    Törd össze a banánokat egy villával, majd keverd hozzá a gesztenyepürét, hogy homogén masszát kapj.

    A banánokat ne törd túl pépesre, hagyj benne kisebb darabokat, hogy textúrát adjanak a kuglófnak.

    6

    Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a vajas keverékhez, majd keverd hozzá a banános-gesztenyés masszát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva, több részletben add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.

    7

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, majd egyengesd el a tetejét spatulával.

    Ha szeretnéd, a tészta tetejére szórhatsz durvára vágott diót vagy csokoládé darabokat.

    8

    Süsd a kuglófot előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt tű tisztán kijön belőle. Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, mert a tészta összeeshet!

    Ha a kuglóf teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával, hogy ne égjen meg.

    9

    Ha megsült, hagyd a formában 10 percig hűlni, majd borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A formában hagyott hűlés segít, hogy a kuglóf ne törjön össze amikor kiborítod.

    10

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel. Kiváló egy csésze forró tea vagy kávé mellé.

    A porcukrot szitán keresztül szórd, hogy egyenletesebb legyen a bevonat.