Gesztenyés csokoládé tálalva

Gesztenyés csokoládé

A gesztenyés csokoládé egy elegáns desszert, amely a gesztenyepüré édes ízét ötvözi a csokoládé gazdagságával. Ez az egyszerűen elkészíthető édesség különleges alkalmakra, családi ünnepekre vagy egy romantikus vacsora zárásaként is tökéletes választás. Az ízek harmóniája mindenkit elbűvöl.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Étcsokoládé
250 g Gesztenyepüré (cukrozott)
150 ml Tejszín (habtejszín)
50 g Vaj
50 g Porcukor
10 g Vaníliás cukor
20 g Csokoládéforgács (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet.

    2

    Verd fel a habtejszínt kemény habbá, közben add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle!

    3

    Keverd össze a gesztenyepürét a vajjal, amíg sima masszát nem kapsz.

    A gesztenyepüré és a vaj is legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen összelegyen keverhető.

    4

    Óvatosan forgasd össze a tejszínhabot a gesztenyés masszával, majd add hozzá az olvasztott csokoládét, és alaposan keverd el.

    A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze. A csokoládé ne legyen túl forró, amikor hozzáadod.

    5

    Töltsd a keveréket poharakba vagy tálakba, és simítsd el a tetejét.

    A poharakat töltsd meg egyenletesen, hogy szép legyen a tálalás.

    6

    Helyezd a desszertet a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.

    Ha nincs időd, teheted a fagyasztóba is rövid időre, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.

    7

    Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal, és azonnal kínáld.

    Díszítheted tejszínhabbal, kakaóporral vagy bármilyen más kedvenc feltéttel.