Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.
Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet.
Verd fel a habtejszínt kemény habbá, közben add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj lesz belőle!
Keverd össze a gesztenyepürét a vajjal, amíg sima masszát nem kapsz.
A gesztenyepüré és a vaj is legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen összelegyen keverhető.
Óvatosan forgasd össze a tejszínhabot a gesztenyés masszával, majd add hozzá az olvasztott csokoládét, és alaposan keverd el.
A tejszínhabot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze. A csokoládé ne legyen túl forró, amikor hozzáadod.
Töltsd a keveréket poharakba vagy tálakba, és simítsd el a tetejét.
A poharakat töltsd meg egyenletesen, hogy szép legyen a tálalás.
Helyezd a desszertet a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen és összeérjenek az ízek.
Ha nincs időd, teheted a fagyasztóba is rövid időre, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
Tálalás előtt díszítsd csokoládéforgáccsal, és azonnal kínáld.
Díszítheted tejszínhabbal, kakaóporral vagy bármilyen más kedvenc feltéttel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.