Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, vagy béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapírral való kibélelés különösen hasznos, ha a formád mintás, így könnyebben ki tudod venni a kész kuglófot.
A vajat olvaszd meg, majd hagyd langyosra hűlni.
A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A mikróban rövidebb időközönként ellenőrizd, nehogy túlmelegedjen.
Egy nagy tálban keverd habosra a tojásokat és a cukrot.
A habosítás akkor lesz a legjobb, ha a tojások szobahőmérsékletűek.
Add hozzá a vanília kivonatot, az olvasztott vajat és a gesztenyepürét, majd keverd simára.
A gesztenyepürét előzőleg villával törd át, hogy könnyebben eldolgozható legyen.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót.
A diót sütőben enyhén megpiríthatod, mielőtt ledarálnád, így intenzívebb lesz az íze.
A száraz hozzávalókat fokozatosan adagold a tojásos keverékhez, közben óvatosan keverd, hogy csomómentes tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat szitán keresztül adagold a nedveshez, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd a masszát az előkészített kuglófformába, és egyengesd el a tetejét.
A formát enyhén ütögesd az asztalhoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön, és a légbuborékok távozzanak.
Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd 10 percig a formában hűlni, majd óvatosan borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A kiborításnál óvatosan rázd meg a formát, hogy a kuglóf elváljon az oldalától.
Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy meglocsolhatod olvasztott csokoládéval az extra ízért.
Az olvasztott csokoládét vízgőz felett vagy a mikróban tudod megolvasztani. Vigyázz, hogy ne égesd meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.