Gesztenyés-diós kuglóf tálalva

Gesztenyés-diós kuglóf

A gesztenyés és diós sütemények külön-külön is nagy népszerűségnek örvendenek, de együtt igazán különleges kombinációt alkotnak. A dió gazdag, földes íze és a gesztenye lágy édessége tökéletes harmóniát teremt ebben a puha és omlós kuglófban. Képzeld el, ahogy a sütőből kiáradó dió- és gesztenyeillat betölti a konyhát, és az aranybarnára sült kuglóf minden szelete tökéletesen szaftos. Ez a sütemény ideális választás hideg őszi vagy téli délutánokra egy csésze tea vagy kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Liszt
100 g Darált dió
200 g Gesztenyepüré
3 db Tojás
100 g Vaj
120 g Cukor
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapírral való kibélelés különösen hasznos, ha a formád mintás, így könnyebben ki tudod venni a kész kuglófot.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd hagyd langyosra hűlni.

    A vajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A mikróban rövidebb időközönként ellenőrizd, nehogy túlmelegedjen.

    3

    Egy nagy tálban keverd habosra a tojásokat és a cukrot.

    A habosítás akkor lesz a legjobb, ha a tojások szobahőmérsékletűek.

    4

    Add hozzá a vanília kivonatot, az olvasztott vajat és a gesztenyepürét, majd keverd simára.

    A gesztenyepürét előzőleg villával törd át, hogy könnyebben eldolgozható legyen.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót.

    A diót sütőben enyhén megpiríthatod, mielőtt ledarálnád, így intenzívebb lesz az íze.

    6

    A száraz hozzávalókat fokozatosan adagold a tojásos keverékhez, közben óvatosan keverd, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A száraz hozzávalókat szitán keresztül adagold a nedveshez, hogy elkerüld a csomósodást.

    7

    Öntsd a masszát az előkészített kuglófformába, és egyengesd el a tetejét.

    A formát enyhén ütögesd az asztalhoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön, és a légbuborékok távozzanak.

    8

    Süsd a kuglófot 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    Ha a kuglóf teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    9

    Hagyd 10 percig a formában hűlni, majd óvatosan borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A kiborításnál óvatosan rázd meg a formát, hogy a kuglóf elváljon az oldalától.

    10

    Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy meglocsolhatod olvasztott csokoládéval az extra ízért.

    Az olvasztott csokoládét vízgőz felett vagy a mikróban tudod megolvasztani. Vigyázz, hogy ne égesd meg!