Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A sütőpor egyenletes eloszlatása fontos a gofri megfelelő állagának eléréséhez.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a gesztenyepüré felét. Keverd simára.
A gesztenyepürét érdemes előzőleg átnyomni egy szitán, hogy ne legyenek benne csomók.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós gofri eléréséhez. Használj hőálló ecsetet a zsiradék egyenletes eloszlatásához.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofri színét, és vedd ki, amikor aranybarna.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat rácson érdemes tartani, hogy ne ázzanak el.
A tejszínhabhoz verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habbá válik.
A tejszín legyen nagyon hideg a felveréshez, különben nem fog keményedni.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a gofrik tetejére.
A csokoládéhoz adhatsz egy kevés tejet vagy tejszínt, hogy folyékonyabb legyen.
Tálaláskor halmozd a gofrik tetejére a maradék gesztenyepürét, adj hozzá tejszínhabot, és csorgasd meg az olvasztott csokoládéval.
A tálalásnál bátran kísérletezz más feltétekkel is, például friss gyümölcsökkel, dióval vagy karamell szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.