Gesztenyés gofri tálalva

Gesztenyés Gofri

A gesztenye különleges, édes ízét már évszázadok óta használják desszertek készítéséhez, különösen az őszi és téli időszakban. Ez a gesztenyés gofri egy igazi ünnepi finomság, amely a krémes gesztenyepürét egy ropogós gofri tésztájába rejti, majd tejszínhabbal és csokoládéval teszi még különlegesebbé. Képzeld el, ahogy a frissen sült gofri illata keveredik a gesztenyepüré lágy édességével, miközben az olvasztott csokoládé finoman lecsorog a tetején! Ez a desszert tökéletes választás egy különleges reggelihez vagy egy ünnepi desszertként, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
570 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
200 g Gesztenyepüré
200 ml Tejszín
30 g Porcukor
50 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőpor egyenletes eloszlatása fontos a gofri megfelelő állagának eléréséhez.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a gesztenyepüré felét. Keverd simára.

    A gesztenyepürét érdemes előzőleg átnyomni egy szitán, hogy ne legyenek benne csomók.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós gofri eléréséhez. Használj hőálló ecsetet a zsiradék egyenletes eloszlatásához.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofri színét, és vedd ki, amikor aranybarna.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A megsült gofrikat rácson érdemes tartani, hogy ne ázzanak el.

    8

    A tejszínhabhoz verd fel a tejszínt a porcukorral, amíg kemény habbá válik.

    A tejszín legyen nagyon hideg a felveréshez, különben nem fog keményedni.

    9

    Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a gofrik tetejére.

    A csokoládéhoz adhatsz egy kevés tejet vagy tejszínt, hogy folyékonyabb legyen.

    10

    Tálaláskor halmozd a gofrik tetejére a maradék gesztenyepürét, adj hozzá tejszínhabot, és csorgasd meg az olvasztott csokoládéval.

    A tálalásnál bátran kísérletezz más feltétekkel is, például friss gyümölcsökkel, dióval vagy karamell szósszal.