Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A tortaforma kivajazása mellett lisztezd is be, hogy a torta biztosan ne ragadjon le.
Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb vele dolgozni és szép habosra keverni. A tojásokat mindig egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, mielőtt a következőt hozzáadnád.
Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd add a nedves hozzávalókhoz. Alaposan keverd össze.
A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók, és könnyebben elvegyüljön a tésztában. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel, különben a torta kemény lehet.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A tortát hagyd a formában hűlni 10-15 percig, mielőtt kivennéd, így kevésbé törik össze.
A gesztenyés habhoz keverd össze a gesztenyemasszát a tejszínnel és a vanília kivonattal, majd verd habosra.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A gesztenyemasszát először villával törd össze, hogy ne legyenek benne nagy darabok.
Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, és keverd a gesztenyés habhoz. Keverd jól össze.
A zselatint ne forró vízben oldd fel, mert elveszíti a zselésítő képességét. Langyos víz a legjobb. A zselatint alaposan keverd el a habban, hogy ne maradjanak benne csomók.
Simítsd a gesztenyés habot a kihűlt tortalapra, majd hűtsd legalább 3 órára.
A tortát hűtőben hagyd dermedni, hogy a hab megszilárduljon. Ha sietsz, teheted a fagyasztóba is, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.
Díszítsd a torta tetejét reszelt étcsokoládéval, tejszínhabbal vagy gesztenyemassza darabokkal.
A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz friss gyümölcsöt, csokoládédarabokat vagy akár ehető virágokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.