Gesztenyés habtorta elegáns tálalásban

Gesztenyés habtorta

A gesztenyés habtorta a könnyedség és a gazdag gesztenye ízének tökéletes kombinációja. A habos krém és a puha piskóta harmonikus ízvilágot kínál, amely bármilyen alkalomra ideális választás. Ez a desszert nemcsak ízletes, de látványos is, különösen a reszelt csokoládéval és tejszínhabbal való díszítés után.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
200 ml Tejszín
250 g Gesztenyemassza
100 g Étcsokoládé
10 g Zselatin
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A tortaforma kivajazása mellett lisztezd is be, hogy a torta biztosan ne ragadjon le.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebb vele dolgozni és szép habosra keverni. A tojásokat mindig egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, mielőtt a következőt hozzáadnád.

    3

    Keverd össze a lisztet és a sütőport, majd add a nedves hozzávalókhoz. Alaposan keverd össze.

    A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek benne csomók, és könnyebben elvegyüljön a tésztában. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel, különben a torta kemény lehet.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 20-25 percig. Hagyd kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A tortát hagyd a formában hűlni 10-15 percig, mielőtt kivennéd, így kevésbé törik össze.

    5

    A gesztenyés habhoz keverd össze a gesztenyemasszát a tejszínnel és a vanília kivonattal, majd verd habosra.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A gesztenyemasszát először villával törd össze, hogy ne legyenek benne nagy darabok.

    6

    Oldd fel a zselatint kevés meleg vízben, és keverd a gesztenyés habhoz. Keverd jól össze.

    A zselatint ne forró vízben oldd fel, mert elveszíti a zselésítő képességét. Langyos víz a legjobb. A zselatint alaposan keverd el a habban, hogy ne maradjanak benne csomók.

    7

    Simítsd a gesztenyés habot a kihűlt tortalapra, majd hűtsd legalább 3 órára.

    A tortát hűtőben hagyd dermedni, hogy a hab megszilárduljon. Ha sietsz, teheted a fagyasztóba is, de figyelj, hogy ne fagyjon meg teljesen.

    8

    Díszítsd a torta tetejét reszelt étcsokoládéval, tejszínhabbal vagy gesztenyemassza darabokkal.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz friss gyümölcsöt, csokoládédarabokat vagy akár ehető virágokat is.