Gesztenyés pohárkrém tálalva

Gesztenyés pohárkrém

A gesztenyés pohárkrém egy elegáns és könnyed desszert, amely tökéletes választás ünnepi vacsorákhoz vagy egy gyors édességként. A gazdag gesztenye íze és a könnyű tejszín kombinációja kifinomult és ínycsiklandó élményt nyújt. Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi a vendégeidet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Gesztenyepüré
200 ml Tejszín (habtejszín)
50 g Porcukor
5 ml Vanília kivonat
30 g Étcsokoládé reszelék (díszítéshez)
30 g Darabolt dió (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, közben add hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot.

    A tejszín legyen jól lehűtve a felverés előtt, így könnyebben keményedik meg. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    2

    A gesztenyepürét törd össze egy villával, majd keverd össze a tejszín felével, hogy krémes állagot kapj.

    A gesztenyepürét előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    3

    Készíts elő poharakat, és rétegezd bele a gesztenyés krémet és a maradék tejszínt váltakozva.

    A szép rétegezés érdekében használj habzsákot vagy kanalat a krémek adagolásához.

    4

    Szórd meg a tetejét étcsokoládé reszelékkel és darabolt dióval.

    A csokoládéreszelék készítéséhez használj éles kést vagy reszelőt. A dió ízlés szerint helyettesíthető más magvakkal.

    5

    Tedd a pohárkrémeket hűtőszekrénybe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő alatt a krémek kissé megszilárdulnak, így a pohárkrém könnyebben fogyasztható lesz.