Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a tortát a formából.
Válaszd szét a tojásokat. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg a keverék világosabb és krémesebb nem lesz.
Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan add hozzá a nedves keverékhez. Dolgozd bele a gesztenyemasszát is.
A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós, és könnyebben keveredjen el a többi hozzávalóval.
A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába.
A tojásfehérjét akkor jó, ha kemény habot képez, és a tálat fejjel lefelé fordítva sem esik ki. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Ne nyitogasd a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeeshet.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté.
A tortát akkor tudod szépen kettévágni, ha teljesen kihűlt.
A tejszínhabot verd kemény habbá, és töltsd meg vele a torta rétegeit. A tetejére is kenj egy vékony réteget.
A tejszínhab akkor lesz jó, ha nagyon hideg tejszínt használsz, és a habverő is hideg.
Olvaszd meg az étcsokoládét, és csorgasd a torta tetejére díszítésként. Hűtsd le, hogy a csokoládé megszilárduljon.
A csokoládét gőz felett vagy mikróban is felolvaszthatod. Vigyázz, hogy ne égjen meg.
Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted gesztenyemasszával vagy csokoládéforgáccsal.
A gesztenyemasszát pürésítsd át, hogy könnyebben tudd kenni a tortára. A csokoládéforgácsot reszelővel készítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.