Gesztenyés torta szeletekre vágva, díszítve csokoládéval

Gesztenyés torta

A gesztenyés torta egy klasszikus magyar desszert, amely különleges ízvilágával és elegáns megjelenésével mindig sikert arat. A puha tészta és a krémes gesztenyetöltelék tökéletes harmóniát alkot, míg a csokoládédíszítés ünnepivé teszi a desszertet. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, ünnepekre vagy akár egy kellemes délutáni kávézás mellé.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
300 g Gesztenyemassza
100 g Vaj (olvasztott)
1 cs. Sütőpor
100 ml Tej
200 ml Tejszínhab
50 g Étcsokoládé (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a tortát a formából.

    2

    Válaszd szét a tojásokat. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg a keverék világosabb és krémesebb nem lesz.

    3

    Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan add hozzá a nedves keverékhez. Dolgozd bele a gesztenyemasszát is.

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyen csomós, és könnyebben keveredjen el a többi hozzávalóval.

    4

    A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába.

    A tojásfehérjét akkor jó, ha kemény habot képez, és a tálat fejjel lefelé fordítva sem esik ki. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze a hab.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    Ne nyitogasd a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeeshet.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté.

    A tortát akkor tudod szépen kettévágni, ha teljesen kihűlt.

    7

    A tejszínhabot verd kemény habbá, és töltsd meg vele a torta rétegeit. A tetejére is kenj egy vékony réteget.

    A tejszínhab akkor lesz jó, ha nagyon hideg tejszínt használsz, és a habverő is hideg.

    8

    Olvaszd meg az étcsokoládét, és csorgasd a torta tetejére díszítésként. Hűtsd le, hogy a csokoládé megszilárduljon.

    A csokoládét gőz felett vagy mikróban is felolvaszthatod. Vigyázz, hogy ne égjen meg.

    9

    Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted gesztenyemasszával vagy csokoládéforgáccsal.

    A gesztenyemasszát pürésítsd át, hogy könnyebben tudd kenni a tortára. A csokoládéforgácsot reszelővel készítheted.