A sárgaborsót áztasd be egy éjszakára bő vízben. Másnap öblítsd le, majd főzd puhára enyhén sós vízben kb. 20-25 perc alatt, vagy használj gyorsfőzőt.
Ha gyorsfőzőt használsz, 3-4 sípszó elegendő. Ne főzd túl, hogy a szemek egyben maradjanak!
Egy serpenyőben melegíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd aranybarnára, majd add hozzá a finomra vágott fokhagymát, gyömbért és zöld chilit. Pirítsd további 2 percig.
A hagyma pirítása adja meg az alap ízmélységet – ne siess vele!
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, majd keverd bele a fűszereket: kurkuma, kömény, koriander. Főzd, míg a paradicsom szétfő és a fűszeres alap sűrű szószt képez.
Ha túl száraz, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet, hogy ne égjen le.
Add hozzá a főtt sárgaborsót az alaphoz, majd önts hozzá vizet, és forrald össze. Ízesítsd sóval, végül szórd rá a garam masalát, és főzd további 5 percig alacsony lángon.
A ghugni akkor az igazi, ha kissé sűrű, de szaftos marad – ne hagyd teljesen elfőni a levét!
Tálald frissen apróra vágott hagymával, citromlével vagy korianderrel megszórva. Fogyaszthatod önmagában, purival vagy kenyérrel is.
Tálalás előtt facsarj rá friss citromlevet – felfrissíti az étel fűszeres karakterét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.