A babot áztasd vízben legalább 6-8 órán keresztül, hogy megpuhuljon.
Az áztatás segít a babok megpuhításában, és csökkenti a főzési időt is.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagymák lassú pirítása gazdag ízt ad az ételnek, ezért érdemes türelmesen főzni őket.
A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd fel kis darabokra. Add hozzá a pirított hagymákhoz, és főzd együtt 5-7 percig.
A friss paradicsom segít friss, gazdag ízt adni a plakinak. Ha nem találsz friss paradicsomot, használhatsz konzervet is.
A paradicsompürét is add hozzá, majd öntsd rá az áztatott, leszűrt babot, és engedd fel vízzel. Sózd, borsozd, és főzd a babot 40-45 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha túl sok folyadékot veszít, önthetsz hozzá még egy kevés vizet, hogy megőrizze a megfelelő állagot.
Amikor a bab megpuhult, add hozzá az apróra vágott koriandert, és alaposan keverd össze.
A koriander friss íze adja a plaki egyedülálló karakterét, és tökéletesen illik a paradicsomos-babos kombinációhoz.
Tálald az ételt frissen, és egy szelet citrommal tálalva. Az olívaolajjal meglocsolva az étel még gazdagabbá válik.
A citrom friss savanykássága kiemeli az étel ízeit, és segít harmonizálni a bab gazdag textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.