A gigantes babot főzd meg sós vízben kb. 1-1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, öblítsd át őket hideg vízben.
A baboknak teljesen meg kell puhulniuk, de ne főzd őket túl, hogy ne essen szét.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd olívaolajon párold meg egy nagy serpenyőben vagy lábasban, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát alacsonyabb hőmérsékleten érdemes párolni, így elkerülheted, hogy megégjen.
A sárgarépát és zellert vágd apró darabokra, majd add hozzá a hagymás-fokhagymás keverékhez. Párold őket pár percig.
A zeller és sárgarépa hozzáadásával extra textúrát és ízt kap a dish.
Add hozzá a paradicsom pürét, a vörösbort, a cukrot, sót és borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni a szószt 10-15 percig, amíg besűrűsödik.
A cukor hozzáadása segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát, de csak egy csipetnyit használj.
A megfőtt babot add a paradicsomos szószhoz, és keverd össze. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten még 10-15 percig.
A baboknak jól át kell szívniük a paradicsomos szószt, így a legjobb, ha lassú tűzön főzöd.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és kínáld friss, ropogós kenyérrel.
A petrezselyem frissessége kiemeli az étel ízét, és szép színt ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.