Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába. A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a torta egyenletesen süljön meg.
A tojásokat verd habosra a cukorral egy nagy keverőtálban, amíg világos és könnyű textúrájú lesz.
Minél jobban felvered a tojásokat a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a torta. Használj elektromos habverőt a legjobb eredményért.
Add hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a tejszínt, majd keverd simára.
A citromhéjat reszeld finomra, hogy ne legyen keserű a torta. A citromlé kiemeli a citromos ízt, a tejszín pedig selymesebbé teszi a tésztát.
A gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd össze, majd fokozatosan add a nedves hozzávalókhoz. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes tésztát kapj.
A gluténmentes lisztet mindig keverd össze a sütőporral és a sóval, hogy egyenletesen oszlanak el az összetevők. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen össze nem állnak.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a tortát. Ha a teteje nagyon hamar barnulni kezd, takard le alufóliával. A tűpróba a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd, megsült-e a torta.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a porcukorral megszórnád a tetejét. Díszítéshez használhatsz friss citromkarikákat is.
A tortát teljesen hagyd kihűlni, mielőtt megszórnád porcukorral, különben a porcukor elolvad. A friss citromkarikák nem csak jól néznek ki, de még intenzívebbé teszik a citromos ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.