Gluténmentes citromos torta friss citromkarikákkal díszítve

Gluténmentes citromos torta

A gluténmentes citromos torta tökéletes választás azoknak, akik valami könnyed és frissítő édességre vágynak. Ez a torta nemcsak ízletes, hanem egyszerűen elkészíthető is, és minden vendéget lenyűgöz. Az eredeti recept az olasz citromos desszertek ihletéséből származik, ahol a frissesség és az egyszerűség mindig előtérben van. Tipp: Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, adj hozzá egy kevés levendulát a tésztához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Gluténmentes lisztkeverék
150 g Cukor
50 ml Citromlé
1 db Citromhéj
3 db Tojás
200 ml Tejszín
1 tk. Sütőpor
1 csipet
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába. A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a torta egyenletesen süljön meg.

    2

    A tojásokat verd habosra a cukorral egy nagy keverőtálban, amíg világos és könnyű textúrájú lesz.

    Minél jobban felvered a tojásokat a cukorral, annál könnyebb és levegősebb lesz a torta. Használj elektromos habverőt a legjobb eredményért.

    3

    Add hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a tejszínt, majd keverd simára.

    A citromhéjat reszeld finomra, hogy ne legyen keserű a torta. A citromlé kiemeli a citromos ízt, a tejszín pedig selymesebbé teszi a tésztát.

    4

    A gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd össze, majd fokozatosan add a nedves hozzávalókhoz. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes tésztát kapj.

    A gluténmentes lisztet mindig keverd össze a sütőporral és a sóval, hogy egyenletesen oszlanak el az összetevők. A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók éppen össze nem állnak.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a tortát. Ha a teteje nagyon hamar barnulni kezd, takard le alufóliával. A tűpróba a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd, megsült-e a torta.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a porcukorral megszórnád a tetejét. Díszítéshez használhatsz friss citromkarikákat is.

    A tortát teljesen hagyd kihűlni, mielőtt megszórnád porcukorral, különben a porcukor elolvad. A friss citromkarikák nem csak jól néznek ki, de még intenzívebbé teszik a citromos ízt.