Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki, hogy ne ragadjon le.
A sütőpapír használata biztosabb, mert így elkerülheted a tortaformához való ragadást, különösen gluténmentes tészták esetében.
Egy nagy tálban keverd össze a gesztenyepürét, a mandulalisztet, a cukrot és a sütőport. Győződj meg róla, hogy csomómentes legyen.
A gesztenyepürét érdemes először egy villával áttörni, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok, így könnyebb lesz csomómentesre keverni a többi hozzávalóval.
Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a gesztenyés keverékhez. Alaposan keverd össze.
A vajat ne forrósítsd túl, csak éppen olvaszd meg. A langyos vaj jobban elkeveredik a többi hozzávalóval.
Egyenként keverd hozzá a tojásokat, hogy egy homogén masszát kapj. Végül add hozzá a vanília kivonatot.
A tojásokat egyenként add hozzá, és minden tojás után keverd alaposan a tésztát. Ez biztosítja a homogén állagot és megakadályozza a tészta kicsapódását.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, majd simítsd el a tetejét. Süsd 35-40 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes 35 perc után ellenőrizni a tortát tűpróbával. Ha a teteje nagyon barnulna, takard le alufóliával.
Amíg a torta sül, verd fel a tejszínt kemény habbá, majd ízesítsd egy kevés vaníliával.
A tejszín akkor lesz igazán kemény, ha előtte legalább 30 percre a hűtőbe teszed a tejszínt és a habverő fejet is.
Hagyd a tortát hűlni, majd szórd meg a tetejét kakaóporral, és tálald a tejszínhabbal. Díszítheted reszelt csokoládéval vagy gesztenyedarabokkal.
A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt kakaóporral megszórnád, különben a kakaópor megolvad a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.