Gluténmentes marcipántorta szeletelve tálalva

Gluténmentes marcipántorta

A Gluténmentes marcipántorta tökéletes választás azok számára, akik gluténmentes desszertet keresnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni az ízek terén. Ez a torta a mandula gazdag ízét és a marcipán édességét ötvözi, hogy egy igazán különleges édességet hozzon létre. Az egyszerűen elkészíthető recept tökéletes választás születésnapokra, ünnepekre vagy akár egy hétvégi kényeztetésre. A mandulaliszt és a marcipán egyedülálló kombinációja garantáltan mindenkit lenyűgöz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Mandulaliszt
150 g Marcipánmassza
4 db Tojás
100 g Cukor
100 g Vaj
1 tk. Sütőpor (gluténmentes)
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon a formába, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    A marcipánmasszát reszeld le, hogy könnyebben keverhető legyen.

    A marcipánt reszelés előtt tedd be a hűtőbe pár percre, így könnyebben reszelhető és nem ragad annyira.

    3

    Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tojásokat és a cukrot legalább 5 percig keverd habosra, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    4

    Add hozzá a mandulalisztet, a sütőport és a sót, majd alaposan keverd össze.

    A mandulalisztet érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesebb legyen a tészta.

    5

    Forgasd bele a reszelt marcipánt a tésztába, ügyelve, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A marcipánt óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze teljesen és ne színezze el a tésztát.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd 30-35 percig, amíg a torta aranybarna lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    Ha a torta teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával a sütés utolsó 10-15 percében.

    7

    Hűtsd a tortát a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt díszítsd porcukorral vagy szeletelt mandulával.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt díszítenéd, különben a porcukor megolvadhat a tetején.