Friss, puha gluténmentes pita

Gluténmentes Pita

A gluténmentes pita egy fantasztikus alternatíva azok számára, akik gluténmentes étrendet követnek, de nem szeretnének lemondani a puha és rugalmas kenyérről. Ez a házi változat egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás szendvicsekhez, mártogatósokhoz vagy akár egy gyors vacsorához. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a frissen sült gluténmentes piták ízét!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 10 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Gluténmentes lisztkeverék
180 ml Víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
5 g Száraz élesztő
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a száraz élesztőt, a cukrot és a langyos vizet, majd hagyd állni 5 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt. Kb. 35-40°C az ideális hőmérséklet.

    2

    Egy nagyobb tálban keverd össze a gluténmentes lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    Használj gluténmentes lisztkeveréket, ami kifejezetten kenyérsütéshez való, hogy a pita ne essen szét.

    3

    Dolgozd össze a tésztát kézzel vagy dagasztógéppel, amíg sima, rugalmas állagot nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy lisztet.

    A gluténmentes tészta általában ragacsosabb, mint a hagyományos. Ne adj hozzá túl sok lisztet, különben kemény lesz a végeredmény.

    4

    Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni 45-60 percig meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez tegyél a tál aljába egy kevés olívaolajat, így nem ragad le a tészta.

    5

    Oszd a megkelt tésztát négy egyenlő részre, majd nyújtsd ki őket kb. 1 cm vastag körökké.

    A nyújtáshoz használj rizslisztet, hogy ne ragadjon le a tészta.

    6

    Egy száraz serpenyőben közepes lángon süsd a pitákat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnák és kissé felpuffadnak.

    A serpenyő legyen nagyon forró, mielőtt a pitákat beleteszed, így szép buborékok keletkeznek rajta.

    7

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald kedvenc töltelékeiddel.

    A megsült pitákat tartsd melegen egy konyharuhával letakarva, amíg tálalod.