Frissen készült Gobi Bhaji, ropogós karfiol golyókkal

Gobi Bhaji

A Gobi Bhaji egy tradicionális indiai étel, amelyet az utcai étkezéseken szolgálnak fel. Az étel alapja a karfiol, amelyet fűszeres, ropogós golyókká formálnak, és különféle fűszerekkel ízesítenek. A Gobi Bhaji rendkívül népszerű az indiai konyhában, különösen reggelire vagy uzsonnára. A fűszeres karfiol golyókat chutney-val vagy különféle szószokkal tálalják.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g Búzaliszt
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt vágd kisebb rózsákra, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A karfiol ne legyen túlfőzve, hogy megőrizze a textúráját és ne essen szét.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ha szeretnéd, piríthatsz egy kevés gyömbért is a hagymával együtt, hogy még intenzívebb legyen az íz.

    3

    A megfőtt karfiolt törd össze villával, majd add hozzá a pirított hagymát, fokhagymát, köményt, garam masalát és sót.

    A karfiol pürésítésénél ügyelj arra, hogy ne legyen túl pépes, inkább durvábbra hagyva.

    4

    A búzalisztet és rizslisztet keverd össze, és formálj kis golyókat a karfiolos keverékből.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá még egy kis rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    5

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a Gobi Bhaji-kat aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet segít abban, hogy a golyók kívül ropogósak legyenek és ne szívják fel az olajat.

    6

    Miután elkészültek, szedd ki a Gobi Bhaji-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a Bhaji-t, és megőrzi a ropogós textúrát.