A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport és a sót egy nagy tálban összekeverjük.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.
A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.
A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem bajok, sőt!
A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.
A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd.
Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.
A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
A gofrikat ne tedd egymásra, mert bepárásodnak.
A gofrikat különböző feltétekkel kínáljuk: egyik változatot mézzel és banánszeletekkel, másikat mogyorókrémmel és eperrel, harmadikat tejszínhabbal és kakaóporral díszítjük.
A feltéteket ízlés szerint variálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.