Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a gofrik egyenletesen fognak megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes habosra verni, így a gofrik könnyebbek és levegősebbek lesznek.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofrik kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezdenéd a sütést. A vaj vagy olaj segít, hogy a gofrik könnyen kijöjjenek a sütőből.
Önts egy kisebb adag tésztát a gofrisütőbe, hogy kisebb méretű gofrikat kapj. Süsd 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, amikor aranybarnák és ropogósak.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, majd hagyd kihűlni a gofrikat, és vágd kisebb kockákra.
A gofrikat rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el.
A gyümölcsöket mosd meg, és vágd egyenletes méretű darabokra.
A gyümölcsöket érdemes a gofrikhoz hasonló méretűre vágni, hogy esztétikusabb legyen a nyárs.
A fa nyársakra felváltva húzz fel egy gofri darabot, majd egy gyümölcsöt, majd ismételd, amíg a nyárs megtelik.
A nyársakra tetszőleges sorrendben húzhatod fel a gofrikat és a gyümölcsöket. Kísérletezz a színekkel és az ízekkel!
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a nyársak tetejére.
A csokoládét vízgőz felett olvasztva elkerülheted, hogy leégjen. Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.
Tálaláskor locsold meg egy kevés mézzel, és kínáld tejszínhabbal a még tökéletesebb élmény érdekében.
A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.