Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a palacsinta-goffrik egyenletesen fognak megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat érdemes habosra verni, így a palacsinta-goffrik könnyebbek és levegősebbek lesznek.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egy sűrűbb, de folyékony tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta-goffrik kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Melegítsd elő a palacsintasütőt, és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A palacsintasütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezdenéd a sütést. A vaj vagy olaj segít, hogy a palacsinta-goffrik könnyen megforduljanak.
Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, majd süsd meg palacsinta formájában, de hagyd vastagabbra, hogy gofri állagú legyen.
A vastagságot a tészta mennyiségével szabályozhatod. Ha vékonyabb palacsinta-goffrikat szeretnél, kevesebb tésztát önts a serpenyőbe.
Süsd 1-2 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig, amíg aranybarna lesz.
A sütési idő a palacsintasütő hőmérsékletétől függően változhat. Figyeld a palacsinta-goffrikat, és fordítsd meg őket, amikor aranybarnák.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és halmozd egymásra a palacsinta-goffri rétegeket.
A palacsinta-goffrikat sütés után letakarhatod egy konyharuhával, hogy ne hűljenek ki teljesen, amíg a többi elkészül.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon.
A csokoládét vízgőz felett olvasztva elkerülheted, hogy leégjen. Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.
Rétegezd a palacsinta-goffrikat Nutellával vagy csokoládékrémmel, majd helyezz közéjük friss gyümölcsöket.
A Nutella helyett használhatsz másféle krémeket is, például mogyorókrémet, mandulakrémet vagy akár lekvárt.
Tálaláskor csorgasd meg olvasztott csokoládéval, és díszítsd tejszínhabbal és extra gyümölcsökkel.
A díszítéshez használhatsz csokireszeléket, kókuszreszeléket vagy akár aprított diót is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.