Gofri Palacsinta Hibrid tálalva

Gofri Palacsinta Hibrid

A Gofri Palacsinta Hibrid egy különleges édesség, amely a gofri ropogós textúráját és a palacsinta puhaságát ötvözi. A vastagabb palacsintatészta ideális arra, hogy gofri jellegű legyen, miközben megőrzi a palacsinta könnyedségét. Rétegezett formában csokoládéval, Nutellával és friss gyümölcsökkel töltve egy igazán különleges reggeli vagy desszert válik belőle. Képzeld el, ahogy a lágy, csokoládés rétegek között a palacsinta-goffri tökéletes állaggal omlik szét a szádban! Ez a hibrid desszert ideális választás azoknak, akik nem tudnak dönteni a gofri és a palacsinta között.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
40 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Étcsokoládé
100 g Friss gyümölcs (eper, banán, áfonya)
150 ml Tejszínhab
50 g Nutella vagy csokoládékrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a palacsinta-goffrik egyenletesen fognak megemelkedni.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat érdemes habosra verni, így a palacsinta-goffrik könnyebbek és levegősebbek lesznek.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egy sűrűbb, de folyékony tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a palacsinta-goffrik kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Melegítsd elő a palacsintasütőt, és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A palacsintasütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt elkezdenéd a sütést. A vaj vagy olaj segít, hogy a palacsinta-goffrik könnyen megforduljanak.

    6

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, majd süsd meg palacsinta formájában, de hagyd vastagabbra, hogy gofri állagú legyen.

    A vastagságot a tészta mennyiségével szabályozhatod. Ha vékonyabb palacsinta-goffrikat szeretnél, kevesebb tésztát önts a serpenyőbe.

    7

    Süsd 1-2 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig, amíg aranybarna lesz.

    A sütési idő a palacsintasütő hőmérsékletétől függően változhat. Figyeld a palacsinta-goffrikat, és fordítsd meg őket, amikor aranybarnák.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és halmozd egymásra a palacsinta-goffri rétegeket.

    A palacsinta-goffrikat sütés után letakarhatod egy konyharuhával, hogy ne hűljenek ki teljesen, amíg a többi elkészül.

    9

    Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon.

    A csokoládét vízgőz felett olvasztva elkerülheted, hogy leégjen. Ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízbe.

    10

    Rétegezd a palacsinta-goffrikat Nutellával vagy csokoládékrémmel, majd helyezz közéjük friss gyümölcsöket.

    A Nutella helyett használhatsz másféle krémeket is, például mogyorókrémet, mandulakrémet vagy akár lekvárt.

    11

    Tálaláskor csorgasd meg olvasztott csokoládéval, és díszítsd tejszínhabbal és extra gyümölcsökkel.

    A díszítéshez használhatsz csokireszeléket, kókuszreszeléket vagy akár aprított diót is.