A káposztát mosd meg alaposan, majd vágd vékony csíkokra vagy apróbb darabokra. Egy nagy tálban tedd félre.
A káposzta legyen friss és ropogós, így az étel textúrája még kellemesebb lesz.
A szezámmagot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd közepes hőmérsékleten 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A szezámmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg és egyenletesen piruljon.
Miután a szezámmag megsült, tedd egy mozsárba vagy egy turmixgépbe, és enyhén törj meg, hogy durva porszerű állagot kapj.
Ne őröld túl finomra, mert a durvább szemcsék jobban kihozzák az étel ízét.
A szezámmagot keverd össze a szójaszósszal, cukorral, szezámolajjal és rizsecettel. Adj hozzá egy kis reszelt fokhagymát is, és alaposan keverd össze, hogy az összes íz összeérjen.
A rizsecet kellemes savasságot ad a szezám szósznak, de ha nem találsz rizsecetet, használhatsz sima ecetet is.
A káposztát locsold meg a szezámszósszal, majd alaposan keverd össze, hogy minden egyes darab káposzta egyenletesen bevonódjon.
A káposzta frissessége és ropogóssága akkor érvényesül igazán, ha a szósz nem áztatja el teljesen, csak egy könnyed bevonatot kap.
Tálald friss korianderrel megszórva. A koriander friss íze remekül kiegészíti a szezám gazdag aromáját.
Ha szeretnéd, egy kis extra szezámmagot is szórhatsz a tetejére, hogy még ízesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.