Gomae káposztával, szezámmaggal és friss korianderrel tálalva

Gomae káposztával

A Gomae egy tradicionális japán étel, amely különböző zöldségeket, leginkább spenótot, szezámmal, szójaszósszal és más fűszerekkel készítenek. A káposztás változata különleges, mivel a friss, ropogós káposzta tökéletesen kiegészíti a gazdag szezám szószt. A Gomae ételt gyakran tálalják előételként, de köretként is megállja a helyét egy jó étkezés során. A káposzta frissessége és a szezám gazdag íze remek párost alkot, amit a koriander frissessége egészít ki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss káposzta
50 g Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Rizsecet
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát mosd meg alaposan, majd vágd vékony csíkokra vagy apróbb darabokra. Egy nagy tálban tedd félre.

    A káposzta legyen friss és ropogós, így az étel textúrája még kellemesebb lesz.

    2

    A szezámmagot tedd egy serpenyőbe, és pirítsd közepes hőmérsékleten 2-3 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A szezámmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg és egyenletesen piruljon.

    3

    Miután a szezámmag megsült, tedd egy mozsárba vagy egy turmixgépbe, és enyhén törj meg, hogy durva porszerű állagot kapj.

    Ne őröld túl finomra, mert a durvább szemcsék jobban kihozzák az étel ízét.

    4

    A szezámmagot keverd össze a szójaszósszal, cukorral, szezámolajjal és rizsecettel. Adj hozzá egy kis reszelt fokhagymát is, és alaposan keverd össze, hogy az összes íz összeérjen.

    A rizsecet kellemes savasságot ad a szezám szósznak, de ha nem találsz rizsecetet, használhatsz sima ecetet is.

    5

    A káposztát locsold meg a szezámszósszal, majd alaposan keverd össze, hogy minden egyes darab káposzta egyenletesen bevonódjon.

    A káposzta frissessége és ropogóssága akkor érvényesül igazán, ha a szósz nem áztatja el teljesen, csak egy könnyed bevonatot kap.

    6

    Tálald friss korianderrel megszórva. A koriander friss íze remekül kiegészíti a szezám gazdag aromáját.

    Ha szeretnéd, egy kis extra szezámmagot is szórhatsz a tetejére, hogy még ízesebb legyen.