A padlizsánokat vágd szeletekre, és süsd őket olívaolajban, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
A padlizsán jól megszívja az olajat, így fontos, hogy ne használj túl sok olajat, hogy ne legyen túl zsíros.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarnák nem lesznek.
A szezámmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.
A fokhagymát apróra vágd, majd keverd össze a soya szósszal, mirinnel és cukorral egy kis tálban.
A mirin édes ízt ad, de ha nem találsz, mézzel is helyettesítheted.
A sült padlizsánokat tálra helyezve locsold meg a szósszal, és szórd rá a pirított szezámmagot.
A padlizsán szívja a szószt, így érdemes bőségesen önteni belőle.
Friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander frissessége igazán kiemeli a szezámmag és szójaszósz ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.