Gomae padlizsán, szezámmaggal és korianderrel díszítve

Gomae padlizsánnal

A Gomae egy tradicionális japán étel, amely általában főtt zöldségekkel, mint például spenót vagy padlizsán, és egy szezámmagos szósszal készül. A szójaszósz és mirin kombinációja gazdag ízt ad, míg a friss koriander és szezámmag tökéletesen kiegészíti az ételt. A Gomae padlizsánnal remek választás köretként vagy könnyű étkezésként, különösen azoknak, akik szeretik a gazdag, umami ízeket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
2 ek. Szezámmag
2 ek. Soya szósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat vágd szeletekre, és süsd őket olívaolajban, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.

    A padlizsán jól megszívja az olajat, így fontos, hogy ne használj túl sok olajat, hogy ne legyen túl zsíros.

    2

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A szezámmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, majd keverd össze a soya szósszal, mirinnel és cukorral egy kis tálban.

    A mirin édes ízt ad, de ha nem találsz, mézzel is helyettesítheted.

    4

    A sült padlizsánokat tálra helyezve locsold meg a szósszal, és szórd rá a pirított szezámmagot.

    A padlizsán szívja a szószt, így érdemes bőségesen önteni belőle.

    5

    Friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a szezámmag és szójaszósz ízét.