Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg rajta a szeletelt gombát közepes lángon.
A gombát ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben süsd.
Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd további 1-2 percig, hogy felszabaduljanak az aromák.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a balzsamecetet, és keverd össze, majd főzd 2-3 percig, hogy a savasság kissé elillanjon.
Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb ízhatás érdekében.
Add hozzá a tejszínt, és keverd simára. Ízesítsd sóval és borssal.
Használhatsz főzőtejszínt vagy tejszínt is, attól függően, hogy mennyire szeretnéd krémesre a szószt.
Szórd meg a mártást friss kakukkfűvel, és főzd alacsony lángon 5-7 percig, amíg selymes és krémes lesz.
A kakukkfű helyett használhatsz petrezselymet is.
Tálald sült húsok, tészta vagy grillezett zöldségek mellé.
A szószt frissen tálald, mert állás közben besűrűsödhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.