Gombás omlett tejföllel, egy serpenyőben tálalva

Gombás omlett tejföllel

A gombás omlett egy klasszikus étel, amely könnyedén elkészíthető reggelire vagy vacsorára. A gomba és tojás kombinációja remekül passzol a tejföl krémességéhez, amely különleges ízt ad az ételnek. Az omlett számos változata létezik, de a gombás változat egy igazi ínycsiklandó fogás, amely gazdag ízekkel és puha textúrával rendelkezik. A gombás omlett gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy könnyű, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
200 g Gomba
3 ek. Tejföl
1 ek. Vaj
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel vékony karikákra. A hagymát is vágd finomra.

    A gomba tisztításakor kerüld a víz alatti öblítést, mert könnyen felszívja a vizet, inkább egy nedves törlőkendővel töröld le.

    2

    A vajat hevítsd fel egy serpenyőben, és add hozzá a hagymát. Pár percig párold, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma nem szabad, hogy megégjen, így mindig alacsonyabb lángon párold, hogy ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzá a gombát, és pirítsd meg, amíg a víz elpárolog, és a gomba enyhén aranybarna nem lesz.

    A gombáknak hagyj elegendő időt, hogy egyenletesen megpiruljanak, mert ettől lesznek igazán ízletesek.

    4

    A tojásokat törd fel egy tálba, sózd, borsozd, majd keverd össze. Add hozzá a tejfölt, és alaposan keverd simára.

    A tejföl krémessé teszi az omlettet, ha nagyon sűrű, adj hozzá egy pici tejet, hogy lazább állagot kapj.

    5

    A tojásos keveréket öntsd a serpenyőbe, a gombás-hagymás keverékre. Lefedve főzd alacsony hőmérsékleten, amíg az omlett szélei megszilárdulnak.

    A megfelelő hőmérséklet segít, hogy az omlett belseje puha maradjon, míg a szélei enyhén megszilárdulnak.

    6

    Amikor az omlett már majdnem teljesen megsült, óvatosan hajtsd félbe, és hagyd még 1-2 percig, hogy a belső része is átsüljön.

    Ha szeretnéd, a tetejére egy kis extra tejfölt is tehetsz a tálalás előtt.

    7

    A kész omlettet tálald frissen, egy kis friss fűszerrel díszítve, ha szeretnéd.

    A friss zöldfűszerek, mint a petrezselyem, jól illenek hozzá, és egy kis frissességet adnak az ételnek.