A quinoát alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul és a víz elpárolog.
A quinoa öblítése azért fontos, hogy eltávolítsd a héjában található szaponinokat, amelyek keserű ízt adhatnak. Ha a víz elfőtt, de a quinoa még kemény, adj hozzá még egy kevés vizet, és főzd tovább.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.
A sütőpapír megakadályozza, hogy az édesburgonya leragadjon. A sütési idő függ a kockák méretétől, ellenőrizd villával, hogy megpuhult-e.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát 2-3 percig.
A hagymát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. Ha nincs vöröshagymád, használhatsz lilahagymát is.
Add hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsd 5 percig, amíg megpuhul és kissé aranybarnára sül.
A gombát ne mosd meg, csak töröld át nedves papírtörlővel, mert felszívja a vizet és nem pirul meg szépen. A gomba fajtája ízlés szerint választható.
A csicseriborsót öblítsd le, majd add a gombához. Szórd meg köménymaggal, és pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A csicseriborsót konzerv helyett főzheted is, de ebben az esetben előre be kell áztatni. A köménymag helyett használhatsz római köményt is.
A spenótot frissen hagyd meg, vagy ha szeretnéd, 1-2 percig fonnyaszd meg serpenyőben egy kevés olívaolajon.
A spenótot alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a homokot. A fonnyasztott spenót kevesebb helyet foglal, de a friss spenót több vitamint tartalmaz.
Egy nagy tálban rendezd el a quinoát, a sült édesburgonyát, a pirított gombát és csicseriborsót, valamint a friss spenótot.
A tálba teheted az összetevőket rétegezve, vagy elkeverheted őket. Ízlés szerint adhatsz hozzá más zöldségeket is, például avokádót vagy brokkolit.
Locsold meg egy kevés citromlével, szórd meg szezámmaggal, és tálald azonnal.
A citromlé helyett használhatsz lime levet is. A szezámmag helyett szórhatsz rá más magvakat is, például tökmagot vagy napraforgómagot. A tálat kínálhatod tahinivel vagy más öntettel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.