Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.
A Worcestershire szósz umami ízt ad a húsnak, de ha nincs otthon, elhagyható.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
A pogácsák formázásakor ügyelj arra, hogy a közepükön legyen egy kis mélyedés, mert sütés közben összehúzódnak.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyőnek vagy grillnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a hús azonnal kérget kapjon.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne forgasd túl gyakran a húspogácsákat, mert így nem lesz szép kérgük.
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
A sajtot fedő alatt olvaszd rá a húsra, hogy gyorsabban megolvadjon.
Egy másik serpenyőben hevíts fel 10 ml olívaolajat, majd dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a felszeletelt csiperkegombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarna és szaftos lesz.
A gombát ne sózd meg a pirítás elején, mert akkor sok vizet enged.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy elázzanak a feltétektől.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.
A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne áztassa el a zsemlét.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd kanalazz rá egy adag pirított gombát.
A gomba pirításakor használj egy kevés vajat az olaj mellett, hogy még gazdagabb íze legyen.
Tedd rá a paradicsomkarikákat és az uborkaszeleteket, majd locsold meg egy kevés mustárral.
A mustár helyett vagy mellett próbáld ki a mézes-mustáros szószt, ami édes-savanykás ízével remekül illik a hamburgerhez.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.
Azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el a feltétektől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.