Gombás sajtos hamburger szaftos húspogácsával és pirított gombával

Gombás-Sajtos Hamburger

A gombás sajtos hamburger a klasszikus sajtburger egy ínycsiklandó változata, amelyet a gomba szerelmeseinek ajánlunk. A pirított gomba és a szaftos marhahús tökéletes harmóniát alkot, miközben az olvadt cheddar sajt még gazdagabbá teszi az ízeket. Az Egyesült Államokban és Kanadában különösen népszerű ez a változat, amelyet gyakran steakhouse-ok kínálnak, de otthon is könnyen elkészíthető. Ha egy igazán szaftos és karakteres hamburgert szeretnél, ez a recept garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, 20% zsírtartalmú)
4 db Hamburgerzsemle
4 db Szeletelt cheddar sajt
200 g Csiperkegomba
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 levél Fejes saláta
1 db Paradicsom
4 szelet Ecetes uborka
2 ek. Mustár
4 ek. Majonéz
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 tk. Worcestershire szósz
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal és Worcestershire szósszal.

    A Worcestershire szósz umami ízt ad a húsnak, de ha nincs otthon, elhagyható.

    2

    Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.

    A pogácsák formázásakor ügyelj arra, hogy a közepükön legyen egy kis mélyedés, mert sütés közben összehúzódnak.

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyőnek vagy grillnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a hús azonnal kérget kapjon.

    4

    Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.

    Ne forgasd túl gyakran a húspogácsákat, mert így nem lesz szép kérgük.

    5

    A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.

    A sajtot fedő alatt olvaszd rá a húsra, hogy gyorsabban megolvadjon.

    6

    Egy másik serpenyőben hevíts fel 10 ml olívaolajat, majd dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.

    7

    Add hozzá a felszeletelt csiperkegombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarna és szaftos lesz.

    A gombát ne sózd meg a pirítás elején, mert akkor sok vizet enged.

    8

    Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.

    A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy elázzanak a feltétektől.

    9

    Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel, majd helyezd rá a salátalevelet.

    A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy ne áztassa el a zsemlét.

    10

    Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd kanalazz rá egy adag pirított gombát.

    A gomba pirításakor használj egy kevés vajat az olaj mellett, hogy még gazdagabb íze legyen.

    11

    Tedd rá a paradicsomkarikákat és az uborkaszeleteket, majd locsold meg egy kevés mustárral.

    A mustár helyett vagy mellett próbáld ki a mézes-mustáros szószt, ami édes-savanykás ízével remekül illik a hamburgerhez.

    12

    Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    Azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el a feltétektől.