Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
A só segít kiemelni a többi ízt a palacsintában.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés során a liszt felszívja a nedvességet, így a palacsinta könnyebben süthető és kevésbé szakad.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és a szélei aranybarnák.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ha a serpenyő száraznak tűnik, vagy a palacsinta elkezd ragadni, adj hozzá egy kevés olajat.
A töltelékhez aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsd üvegesre kevés olajon.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a szeletelt csiperkegombát, és pirítsd közepes lángon 5-6 percig, amíg megpuhul.
A gombát addig pirítsd, amíg a leve elpárolog.
Keverd hozzá a tejfölt, sózd, borsozd, majd hagyd kissé besűrűsödni.
A tejfölt alacsony lángon melegítsd, hogy ne csapódjon ki.
A kész palacsintákat töltsd meg a gombás-tejfölös keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz összehajtani vagy feltekerni.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, szórd meg reszelt sajttal, és 180°C-on süsd 10 percig, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul.
A sütés előtt a palacsintákat megkenheted egy kevés olvasztott vajjal, hogy szebb színt kapjanak.
Tálald forrón, frissen vágott petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.