Gombás vegán Buddha-tál tálalva

Gombás vegán Buddha-tál

A gombás vegán Buddha-tál egy színes és tápláló étel, amely egyszerűen elkészíthető és tökéletes egy könnyű, de laktató ebédhez vagy vacsorához. Az ízletes gomba, a friss zöldségek és a barna rizs harmonikus kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül egészséges is. Ez az étel kiváló választás a mindennapi étkezéshez vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Barna rizs
300 g Gomba
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
100 g Piros káposzta
100 g Friss spenót
2 ek. Szezámmag
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a barna rizst sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd tartsd melegen.

    A rizst főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, így pergőbb lesz.

    2

    A gombát tisztítsd meg és szeleteld fel. A sárgarépát és a cukkinit vágd vékony csíkokra, a piros káposztát szeleteld apróra.

    A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel. Inkább szárazon tisztítsd meg egy ecsettel vagy papírtörlővel.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg az aprított fokhagymát és reszelt gyömbért 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd, amíg illatozni nem kezd.

    4

    Add hozzá a gombát, és pirítsd 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz. Ízesítsd sóval és borssal.

    A gombát ne zsúfold túl a serpenyőben, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Ha sok a gomba, inkább több részletben pirítsd.

    5

    Külön serpenyőben párold meg a sárgarépát és a cukkinit 3-4 perc alatt, hogy kissé megpuhuljanak, de roppanósak maradjanak.

    A zöldségek roppanósságának megőrzéséhez magas hőfokon, kevés olajon párold őket.

    6

    Egy tálban helyezd el a barna rizst alapként. Rendezd el rajta a gombát, a párolt zöldségeket, a friss spenótot és a piros káposztát.

    A tál összeállításánál figyelj a színekre és a textúrákra, hogy étvágygerjesztő legyen.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel. Locsold meg szójaszósszal tálalás előtt.

    A szezámmagot pirítsd meg száraz serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.