Gombás Yukgaejang egy tálban, a tetején tojással és friss zöldhagymával

Gombás Yukgaejang

A Yukgaejang egy hagyományos koreai leves, amelyet gyakran fogyasztanak az emberek hideg téli napokon, mivel felmelegíti a testet és a lelket. A leves gazdag, fűszeres ízvilága a marhahús és a gomba kombinációjából származik, amelyet szójaszósz, szezámolaj és cayenne bors tesz különlegessé. Az eredeti receptben a hús apró darabkákra vágva kerül a levesbe, de egyes változatokban akár nagyobb szeletekben is tálalják. A friss tojás és a szójabab csíra pedig egy extra réteget ad a leves gazdag ízéhez. Ez a leves tökéletes választás a hideg hónapokra, különösen, ha valami melegre és táplálóra vágysz. A gazdag ízek mellett egy friss fűszeres szójaszósz és cayenne bors különleges egyensúlyt teremt, miközben a zöldhagyma és a tojás frissességet hoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
200 g Gomba
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Cayenne bors
1 l Víz
2 db Tojás
100 g Sójabab csíra
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a szezámolajat, majd adjuk hozzá a marhahúst, és pirítsuk meg, amíg barna nem lesz. A húst vegyük ki és tegyük félre.

    A hús pirítása közben ne kevergesd túl sokat, hogy szépen karamellizálódjon!

    2

    A gombát szeleteljük fel, a hagymát és fokhagymát aprítsuk finomra. A serpenyőben, ahol a húst pirítottuk, adjuk hozzá a gombát, a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk, amíg a gomba levet nem ereszt.

    A gomba gyorsan elengedi a vizet, így ügyelj rá, hogy ne égesd meg őket, csak finoman pirítsd meg őket!

    3

    Amikor a gomba és a hagyma megpirult, öntsük vissza a marhahúst a serpenyőbe. Adjunk hozzá szójaszószt, cayenne borsot, és öntsük fel a vízzel. Főzzük össze 15-20 percig alacsony hőmérsékleten.

    A szójaszósz ízét fokozhatjuk egy kevés cukorral, ha édesebben szereted!

    4

    Főzzük meg a tojásokat, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a szójabab csírát, majd az ételt vegyük le a tűzről.

    A tojásokat keményre főzd, hogy szép formájúak maradjanak a tálaláskor.

    5

    Tálaláskor helyezzük az elkészült leveshez a főtt tojásokat és a friss zöldhagymát, és az ételt forrón tálaljuk.

    A zöldhagymát apróra vágva szórjuk a tetejére, így még frissebb ízt ad a levesnek!