Egy nagy tálban keverd össze a masa harina kukoricalisztet a sóval, majd fokozatosan add hozzá a langyos vizet, és gyúrd össze, amíg lágy, rugalmas tésztát nem kapsz.
Fontos, hogy a vizet fokozatosan adagold, nehogy túl lágy legyen a tészta. Ha mégis túl lágy lenne, adj hozzá egy kevés lisztet.
Hagyd pihenni a tésztát 10 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
A pihentetés alatt a tészta hidratálódik, így könnyebb lesz vele dolgozni és nem fog annyira ragadni.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és formázz belőlük golyókat.
A golyókat érdemes egy konyharuhával letakarni, amíg a többit formázod, hogy ne száradjanak ki.
Laposítsd ki a golyókat tenyérnyi méretű, kb. 1 cm vastagságú korongokká.
A lapításhoz használhatsz két sütőpapír között egy sodrófát, így nem fog a tészta ragadni.
Egy serpenyőben közepes lángon süsd a gorditákat 4-5 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarna és kissé ropogós nem lesz.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a gorditákat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Közben a fekete babot egy kisebb tálban pépesítsd villával, és keverd össze egy kevés sóval, borssal és chili szósszal.
Ha nincs otthon chili szósz, használhatsz apróra vágott friss chilit is.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd dinszteld meg egy kevés olívaolajon. Add hozzá a felszeletelt paprikát és a fűszereket (füstölt paprika, chili, kömény), majd süsd puhára.
A paprika fajtáját ízlés szerint választhatod. Jalapeno paprika hozzáadásával pikánsabbá teheted.
Vágd félbe a gorditákat, majd töltsd meg a fekete babpürével, a paprikás-hagymás keverékkel és szórd meg reszelt cheddar sajttal.
A töltelék mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.
Tálald friss korianderrel megszórva, opcionálisan salsa szósszal vagy tejföllel.
A salsa szósz helyett használhatsz házi készítésű pico de gallo-t is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.